În Gorj şi în ţară – „Marea Debarasare” de sâmbătă a fost anulată

386
marea debarasareCampania de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice va avea loc de acum în fiecare judeţ o dată la trei luni. „Ediţia din februarie a acestei campanii trebuia să se ţină astăzi, însă, printr-un ordin venit de la Minsiterul Mediului şi Pădurilor, de acum se va desfăşura trimestrial”, ne-a declarat Cristina Merfu, purtător de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj.

Aceasta a mai spus că cel mai probabil următoarea ediţie a „Marii Debarasări” va avea loc pe data de 27 martie. Totodată, potrivit lui Laszlo Borbely, ministrul Mediului, anterior primei ediţii trimestriale, se va face o amplă campanie de publicitate pentru a colecta mai eficient deşeurile de echipamente electrice si electronice. Prima ediţie din 2010 a campaniei „Marea Debarasare” a avut loc pe 9 ianuarie, când societăţile locale de salubrizare din Gorj au strâns din municipiile Motru şi Târgu-Jiu cantitatea de 1,7 tone de deşeuri. Aceasta a fost transportată la sediul UEG Târgu-Jiu.

„Marea Debarasare” este o campanie iniţiată de Ministerul Mediului care a debutat în toamna anului 2007 şi a derulat de atunci mai multe etape de colectare. Pe parcursul anului 2009, în Gorj s-au strâns peste 19 tone de DEEE-uri.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here