În Gorj, rock-ul este pe mâini bune – „Sideral”, o trupă nouă şi veche, în acelaşi timp

853
sideralDupă ani de zile în care nimeni nu a mai auzit de trupa „Sideral” aceasta, practic, a renăscut la Târgu – Jiu, într-o cu totul altă formulă. Sorina Bivolaru, unul dintre membrii fostei formaţii, pegăteşte, în prezent, câţiva tineri talentaţi care au preluat numele şi care speră să aducă, din nou, în atenţia publicului, muzica de calitate.

În perioada 1979 – 1982, „Sideral” cunoscuse un adevărat succes, fiind formată din mai mulţi tineri, dintre care şi actualul director al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” – Marian Negrescu, Sorin Bivolaru – profesor la Şcoala Populară de Artă din Târgu – Jiu şi Ovidiu Popescu – realizator de emisiuni radio. Trupa a susţinut peste 250 de concerte în România, fiind destul de cunoscută pe plan intern, cântând inclusiv în Cenaclul Flacăra.
Cinci tineri, multe vise
Acum, însă, „Sideral” înseamnă o mână de tineri entuziaşti, elevi şi studenţi, care vor să facă muzică adevărată. Astfel, chitară solo – Vlad Popescu, chitară 2 – Laurenţiu Niţescu, chitară bas – Bobi Pârvănescu, clape – Marius Fierăscu, tobe – Vlad Cojocaru şi voce Deea Tomescu. Cei cinci au început să cânte împreună de câteva luni, mai exact din septembrie, o parte din ei fiind elevii lui Sorin Bivolaru de mai mult timp. Restul au devenit şi ei elevi la clasa profesorului de la Şcoala Populară de Artă, unde se şi desfăşoară repetiţiile precum şi procesul de creaţie. „Avem deja câteva melodii ale noastre. Le compunem împreună, fiecare vine cu partea şi aportul său, iar versurile sunt ale lui Marius”, a povestit Sorin Bivolaru. Tinerii însă, mai fac şi cover-uri după nume ca „Holograf”, „Cargo” şi „Compact”. „Vrem să promovăm genul rock de altă dată. Ce se întâmplă acum pe scenă nu se mai numeşte muzică”, sunt de părere tinerii.
„Multă muncă şi voinţă”
Planurile de viitor ale trupei „Sideral” sunt unele destul de îndrăzneţe, un CD de promovare fiind printre priorităţi. De asemenea, începând din primăvara următoare, tinerii sunt hotărâţi să participe la tot ce înseamnă festival de gen şi să demonstreze că muzica rock nu a murit. „Este vorba despre foarte multă muncă şi voinţă. Ne dorim asta, am vrut de mai mult timp să facem o trupă aşa că ne străduim”, au mai spus membrii trupei.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here