În Gorj – Mita dăunează grav libertăţii

294

ipj 1În baza Programului de măsuri pentru eficientizarea activităţii Poliţiei Române pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor de corupţie, lucrătorii de profil au acţionat

luna trecută pentru combaterea criminalităţii din sfera corupţiei. Maniera de abordare a constat în direcţionarea eforturilor cadrelor Serviciului de Investigare a Fraudelor pentru prevenirea şi combaterea acestor fapte.

Astfel, pe tot parcursul lunii februarie au fost întocmite un număr de patru dosare penale în care au fost cercetate 13 persoane cu privire la comiterea a 17 infracţiuni din care două de luare de mită, două de dare de mită, şapte de trafic de influenţă şi şase privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Ca exemplu putem relata cazul a doi angajaţi ai unei societăţi de furnizare a energiei electrice. Aceştia au efectuat un control la locuinţa lui N.G., din municipiul Motru, iar după verificare, i-au pretins bărbatului suma de 800 lei, pentru a nu întocmi pe numele său un proces-verbal prin care ar fi constatat un posibil furt de energie electrică. În baza denunţului formulat, din care rezulta că cei doi angajaţi, identificaţi în persoana numiţilor C. P., de 40 de ani şi C. T.Ş., de 38 de ani, ambii din municipiul Motru, au pretins pe nedrept suma de 800, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au organizat un flagrant. Cu această ocazie, primul angajat menţionat a fost surprins primind de la denunţător suma respectivă. Celor doi lucrători li s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de luare de mită, procurorul de caz dispunând împotriva acestora, măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here