În Gorj – Comenzile speciale de brazi sunt puţine

388
Direcţia Silvică Gorj scoate la vânzare în prima decadă a lunii decembrie pentru Sărbătorile de Iarnă din acest an un număr de 1.250 de brazi şi molizi. Acestea vor putea fi achiziţionate de la Ocoalele Silvice de Munte din Padeş, Tismana, Runcu, Bumbeşti-Jiu şi Polovragi, sau de la Preajba, acolo unde este depozitul instituţiei.

„Punem la dispoziţia cetăţenilor acelaşi număr de brazi la fel ca anul trecut, neschimbate fiind chiar şi preţurile”, ne-a declarat Gheorghe Novac, şeful Direcţiei Silvice Gorj. Acesta a menţionat faptul că niciodată nu s-au înregistrat pierderi sau nu s-a tăiat în exces, deoarece brazii se taie numai când există siguranţa comenzilor.

Preţurile brazilor puşi la dispoziţie de instituţia mai sus menţionată sunt chiar mai mici decât cele existente pe piaţă, preţul de pornire fiind de 20 lei pentru un brad care are sub 1,30 m. Totodată, Novac a precizat că se aşteaptă şi la comenzi speciale, însă nu mai multe de două-trei. „Mai există firme sau chiar persoane fizice care solicită la Ocoalele Silvice din teritoriu brazi mai înalţi de 4 m, însă comenzile de acest gen nu sunt în număr mare”. Preţul pentru un brad de aproape 4 m este de 400 lei, iar în funcţie de înălţimea şi de frumuseţea acestora, oamenii cu dare de mână pot scoate din buzunare chiar şi 2.300 lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here