În Gorj – Carnea mai scumpă, de sărbători

452

În ultima perioadă preţurile din magazine la carnea de porc şi la cea de pasăre au crescut semnificativ, asta ca urmare a creşterii preţurilor la cereale şi la celelalte furaje folosite în hrana animalelor, precum şi sprijinul financiar extrem de redus pe care statul îl acordă crescătorilor de animale.

Apropierea sărbătorilor de iarnă, prin tradiţie vor conduce la creşterea preţurilor cărnii. Potrivit specialiştilor din cadrul Direcţiei Agricole Gorj cauzele care vor impune sporirea preţurilor la carnea de porc, dar şi la cea de pasăre şi de vită sunt multiple. “Cauzele care conduc la creşterea preţului cărnii din acest an sunt producţiile scăzute la materialele prime de bază pentru producerea de furaje folosite pentru hrana animalelor. Furajele fiind puţine o să avem automat un preţ ridicat la produsele din carne. Creşterea preţului la energie şi gaz ar fi o altă cauză. Există însă şi o serie de cauze externe cum ar fi costul pe kilogram, carcasă importată este mai mare din cauza creşterii euro-dolar. Achiziţionarea de ingrediente pentru furaje. Animalul trebuie să îl stimulezi să îi dai proteine vitamine, care au şi acestea un preţ mare”, a precizat Tănăsescu, şeful Direcţiei Agricole Gorj.

Preţuri mai mari cu 10-15%
De asemenea, acesta mai susţine faptul că în preajma sărbătorilor de iarnă creşterea preţului la carne este inevitabilă însă aceasta este valabilă şi pentru fructe şi legume. Potrivit producătorilor, carnea şi mezelurile din porc se vor majora în perioada imediat următoare cu cel puţin 10- 15%.
Andrada Bărăitaru

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here