În Gorj, 11.132 de persoane sunt diagnosticate cu diabet

412

Statisticile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj relevă o situaţie de-a dreptul îngrijorătoare. Cazurile de diabet sunt în creştere. La ora actuală 11.132 de gorjeni sunt diagnosticaţi cu această boală, 2.178 fiind insulino dependenţi. Cele mai multe cazuri sunt în mediul urban – 6.339.

Numărul diabeticilor creşte de la an la an într-un ritm înspăimântător. La ora actuală, la nivelul judeţului nostru sunt prinşi în evidenţele medicilor nu mai puţin de 11.132 persoane cu diabet; anul trecut erau doar 10.468 cazuri. Din păcate, se pare că numărul diabeticilor continuă să crească. „Din păcate, se observă o creştere a numărului persoanelor diagnosticate cu diabet. În 2013 avem deja 237 cazuri noi, în total fiind 11.132 de persoane cu diabet la nivelul judeţului nostru”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Aproape 2.200 dependenţi de insulină
Dintre cei peste unsprezece mii de gorjeni diagnosticaţi cu diabet, aproape 2.200 sunt dependenţi de insulină. „Avem 2.178 insulino dependenţi, 6.334 non insulino dependenţi şi 2.620 alte forme de diabet. Din totalul de 11.132 de persoane diagnosticate du diabet, 6.339 provin din mediul urban”, precizează Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. Specialiştii spun că pentru a reduce numărul îmbolnăvirilor, cetăţenii ar trebui să elimine din viaţa lor factorii de risc: fumatul, consumul dăunător de alcool, sedentarismul, alimentaţia nesănătoasă, obezitatea, stresul. Trebuie precizat că evitarea factorilor de risc în relaţie cu diabetul – fumatul, consum excesiv de alcool, sedentarismul, alimentaţia nesănătoasă, obezitatea şi stresul – adică adoptarea unui stil de viaţă sănătos reprezintă o direcţie prioritară de acţiune pentru politica Ministerului Sănătăţii în scopul prevenirii bolilor netransmisibile.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here