În februarie – AJOFM organizează cinci cursuri de calificare

313
locuri de muncaÎn acestă lună, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj organizează cinci cursuri de formare profesională. Unul dintre acestea este de lucrător în comerţ care se va ţine la punctul de lucru al Agenţiei din oraşul Târgu-Cărbuneşti, acolo unde va avea loc şi selecţia în data de 15 februarie la orele 10.

Un alt curs de (re)calificare profesională ce este oferit de această instituţie este de operator introducere, validare şi prelucrare date. Cursul, dar şi selecţia se vor ţine la Bumbeşti-Jiu, aceasta din urmă desfăşurându-se marţi, 16 februarie de la orele 11.

Alte trei cursuri şi selecţii se vor ţine la sediul central al AJOFM Gorj din Târgu-Jiu. Astfel, doritorii care vor să se califice în meseria de inspector resurse umane sunt aşteptaţi pentru selecţie miercuri, 17 februarie, la ora 10, la camera 5. În aceeaşi zi, însă cu o oră mai târziu se va ţine selecţia şi pentru cursul de operator introducere, validare şi prelucrare date. Pe 18 februarie, tot la camera 5, „meseriaşii” care vor să se califice pentru a profesa ca şi instalatori de instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, selecţie ce se va organiza începând cu orele 10.
Serviciile de formare profesională se asigură gratuit pentru şomerii indemnizaţi şi pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în evidenţele AJOFM GORJ. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, camera 5, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.
Şi în această săptămână, Agenţia a pus la dispoziţia celor aflaţi în căutarea unui job, un număr de 145 de locuri vacante în diferite meserii, însă, din păcate, niciunul pentru absolvenţii unor studii liceale, postliceale sau universitare. Astfel, din totalul de 145, cele mai multe sunt disponibile ca şi lucrător gestionar, fiind în număr de 18 locuri vacante. Acestea sunt urmate de 12 posturi libere pentru paznici şi de câte 10 de fierar betonist şi de dulgher. Alte 7 locuri sunt vacante pentru şomerii care vor să profeseze ca şi lucrător gestionar, şi tot atâtea pentru muncitorii necalificaţi la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here