În faţa ultimei bariere

501

Energia este la 40 de minute de o calificare istorică în grupele principale ale FIBA EuroChallenge, echipa gorjeană având nevoie de o evoluţie decentă în deplasare în meciul cu Lukoil Sofia pentru a putea merge mai departe.

Vizita Energiei la Sofia, pentru meciul cu Lukoil Academic, pare a fi o simplă formalitate în drumul echipei gorjene spre faza a doua a competiţiei europene, fiind greu de crezut că ultimele două partide din Grupa B vor da un avantaj de 32 de puncte celor de la Kormend astfel încât ungurii să meargă mai departe în FIBA EuroChallenge, în grupele principale.

Diferenţa este mare
Preşedintele secţiei de baschet a clubului Energia nu crede că echipa sa mai poate rata prezenţa în grupele principale ale EuroChallenge: „Sper ca în urma meciului din Bulgaria echipa noastră să se afle pe unul din primele două locuri din grupă, loc ce ne asigură participarea în faza a doua a EuroChallenge. Considerăm că avem mari șanse să ajungem în primăvara europeană având în vedere că diferența între noi și echipa din Ungaria, în situația în care ne vom afla la egalitate de puncte, se va face la coșaveraj, unul care ne este favorabil în acest moment. Între noi și unguri sunt 31 de puncte care nu pot fi recuperate chiar dacă noi pierdem la Sofia și Kormend va câștiga la Tartu”, a declarat Dan Cumpănaşu înaintea plecării spre Bulgaria, acolo unde Energia va juca ultimul meci din Grupa B a EuroChallenge.

Vor chiar primul loc
Echipa gorjeană îşi face calcule chiar şi pentru ceea ce va urma după calificare, Energia dorind să evite cea mai lungă deplasare pentru echipele europene, cea ce la Astana: „Având în vedere că echipa din Sofia a ieșit din calcule în privința calificării în faza următoare, vom încerca să câștigăm această partidă, gândindu-ne că poate vom evita o deplasare foarte lungă în Kazakhstan. Nu se știe, așa că meciul este deschis oricărui rezultat, și echipa din Sofia va face tot posibilul să câștige cel puțin un meci în această grupă acasă, până acum au pierdut ambele meciuri acasă. Va fi și televizat în țară, sper ca echipa să se mobilizeze și să ofere un joc de bună factură pentru cei care vor vedea meciul la TV”, a mai spus Dan Cumpănaşu. Pentru ca Energia să termine grupa pe primul loc, pe lângă o victorie gorjeană la Sofia mai este necesară şi o alta a celor de la Kormend în deplasarea de la Tartu Rock.

Duşul rece de la Cluj, de folos la Sofia?
Energia a plecat spre Sofia direct de la Cluj Napoca, unde a jucat ultimul meci în Liga Naţională, Târgu Jiul fiind doar o staţie în drumul spre capitala bulgară. Moralul jucătorilor echipei gorjene nu este unul grozav, Energia pierzând ultimul meci fără drept de apel la Cluj Napoca, preşedintele Dan Cumpănaşu sperând ca acest duş rece să îi fi trezit pe elevii lui Constantinides: „Este o nelămurire pentru mine cum s-a abordat meciul de la Cluj și cred că evoluția slabă se datorează unui cumul de factori, deplasări lungi, oboseala dar și automulțumirea în urma rezultatelor din competiția europeană. Cred că dușul rece pe care l-am primit la Cluj ne va trezi la realitate și în continuare evoluția va fi cea cu care ne-a obișnuit”, a mai declarat preşedintele echipei gorjene.

Program intens, vacanţă scurtă
Energia are un program extrem de încărcat şi în acest final de an, dar şi la începutul anului viitor. După meciul de la Sofia, Energia mai are de jucat două partide în campionat, în deplasare la Târgu Mureş şi acasă cu Gaz Metan Mediaş.
Ultimul meci din acest an se joacă în apropierea Crăciunului, pe 24 decembrie jucătorii urmând a pleca spre casele lor pentru a reveni la Târgu Jiu chiar pe 31 decembrie, după doar o săptămână de vacanţă: „Urmează o perioadă destul de grea din punct de vedere a frecvenței în care vom juca la care se adaugă deplasări mai lungi şi mai grele decât cele de până acum. Perioada de vacanță este foarte scurtă vreau să cred că și banca tehnică va alege programul cel mai bun pentru a menține în formă componenții echipei”, a declarat Cumpănaşu. Vacanţa scurtă a baschetbaliştilor Energiei este motivată de programul dens pe care echipa îl are.
Energia va juca pe 5 şi 9 ianuarie meciurile din Cupa României, iar pe 13 ianuarie echipa gorjeană va avea deja primul meci din grupele principale ale EuroChallenge.

Programul etapei a 6-a:
Lukoil Academic Sofia – Energia Târgu Jiu (ora 20:30 / Digi Sport 3)
Tartu Rock – Egis Kormend (ora 19:00)

Clasament Grupa B
1.Tartu Rock 5 4/1 347-337 9
2.Energia Târgu Jiu 5 3/2 354-338 8
3.Egis Kormend 5 2/3 364-379 7
4. Lukoil Sofia 5 1/4 350-361 6
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here