În două zile, Peste două mii de dosare vor fi autorizate la plata în avans

305
vaciiPână la data de 24 noiembrie a.c. s-au efectuat plăţi în avans de 70% din plăţile SAPS pentru o suprafaţă agricolă de peste 37.138 hectare, în valoare totală de 1.848.121 euro.

În următoarele două zile se vor mai autoriza la plată alte 2.155 de dosare depuse în campania 2009. Până la 30 noiembrie a.c. se vor efectua plăţi în avans, ulterior acestei date urmând să se treacă la efectuarea plăţilor integral, dar doar în cazul în care sunt îndeplinite toate condiţiile.

Diferenţa de plată în sectorul zootehnic se primeşte până în martie
Reprezentanţii APIA Gorj au dorit să clarifice şi situaţia actuală în care se află plăţile naţionale directe complementare în sectorul zootehnic. Până în prezent, s-au eliberat 622 de adeverinţe pentru beneficiarii PNDC în sectorul zootehnic care intenţionează să acceseze credite de la băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia. De altfel, au existat şi 25 de cazuri în care adeverinţele au fost anulate de APIA Gorj, instituţia având posibilitatea să elibereze altele, iar anularea lor s-a făcut deoarece beneficiarii plăţilor nu se încadrau în condiţiile băncilor. Până la acest termen, s-a acordat prima tranşă pentru plăţile PNDC în sectorul zootehnic pentru beneficiarii care nu au ales metoda de creditare la o bancă, urmând ca restul sumei de bani să se acorde până în luna martie a anului 2010. „Oamenii preferă creditele deoarece îşi pot avea banii în aproape o săptămână dacă se încadrează în termenii impuşi de bancă, cealaltă metodă fiind strâns legată de timp, beneficiarii primindu-şi banii chiar şi după mai multe luni”, a făcut public APIA Gorj.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here