În doar trei zile – Inspectorii sanitari au avut zeci de acţiuni de verificare

310

elena pitian facuta de mineÎn intervalul 4-7 ianuarie, inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au efectuat zeci de controale, din care vizate au fost 17 unităţi de alimentaţie publică şi desfacere, şase unităţi sanitare şi farmacii,

opt unităţi de cazare, precum şi două unităţi de învăţământ. Reprezentanţii DSP au urmărit prin aceste controale starea de sănătate a personalului care vine în contat cu alimentele, aprovizionarea cu apă potabilă caldă şi rece, îndepărtarea apelor uzate, dar şi cu materiale de curăţenie şi dezinfecţie. „Am urmărit şi nivelul cunoştinţelor minime de igienă a personalului şi chiar am şi dat unele sfaturi acolo unde era nevoie. Totodată, inspectorii sanitari au răspuns şi la patru sesizări primite la sediul DSP, dar acre au fost rezolvate în urma controalelor”, ne-a declarat Elena Piţian, purtător de cuvânt al unităţii.

Trei unităţi de învăţământ au fost respinse la vizarea sanitară, din totalul de 17 controlate pentru a se observa condiţiile de mediu de la faţa locului. „În municipiul Târgu-Jiu am desfăşurat şi două acţiuni de monitorizare a calităţii apei potabile, domeniu ce aparţine de igiena mediului. Monitorizarea a inclus numai determinarea clorului rezidual”, a completat purtătoarea de cuvânt.
Peste o sută de probe examinate
Laboratorul de microbiologie a efectuat examene de laborator pentru 174 de probe, din care au reieşit 294 de determinări. Majoritatea au fost teste HIV şi TPHA, 19 analize bacteriologice ale apei, 7 ale alimentelor. Alte 25 de probe au fost efectuate de către laboratorul de chimie-toxicologie, numărul total de analize al acestora fiind de 220, din care: 205 analize apă, 10 determinări de noxe chimice şi cinci analize de alimente.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here