În curând va apărea vaccinul anti-fumat

475

vaccin anti-tutunÎn curând, cei care vor să scape de viciul tutunului vor avea la îndemână un vaccin cu rezultate de reuşită 100%. Oamenii de ştiinţă lucrează alături de medici şi chimişti pentru a dezvolta antidotul perfect care te ajută să scapi definitiv de dorinţa de a fuma.

Cercetătorii susţin că vaccinul este deja în lucru şi speră ca foarte curând să îl testeze într-un mediu controlat. Astfel, dacă rezultatele sunt cele scontate, medicamentul poate ajunge cât mai repede pe piaţă.

Vaccinul numit NicVax (care provine de la Nicotine Vaccine) acţionează prin blocarea accesului nicotinei către creier, adică stopează încă de la început plăcerea şi senzaţia de dependenţă.

Mai mult decât atât, vaccinul întăreşte sistemul imunitar prin crearea de anticorpi. În fiecare an, milioane de fumători încearcă să renunţe la dependenţa de tutun prin plasturi, medicamente, consiliere şi chiar antidepresive, însă numai o persoană din 20 reuşeşte să facă ceea ce îşi propune.

Fumatul rămâne în continuare cauza numărul unu de deces, iar statul plăteşte anual 192 de milioane de dolari pentru a trata bolile provocate de prezenţa tutunului în organism.

Se estimează că mai bine de trei sferturi dintre fumători îşi doresc să renunţe la acest viciu care le poate lua viaţa. Doar un vaccin injectat care stopează legătura cu creierul ar putea avea efecte atât de bune, încât fumătorii ar renunţa imediat la acest viciu atât de periculos pentru sănătate.

Daniela Scafeş

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here