În contul prejudiciului de 500.000 de lei / Clădirile publice gajate de inculpații din „Lotul Săcelu”, executate silit

714

Casa de cultură, dispensarul comunal şi o casă de vacanţă aparţinând unităţii administrativ-teritoriale Săcelu au fost scoase la licitaţie în cea de-a doua parte a lunii trecute de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj. Finanțiștii au apelat la această procedură în intenția de a recupera prejudiciul stabilit, anul trecut, de magistrați în dosarul legat de lucrările penale privind aducțiunea cu apă din localitate. Deși inculpații au plătit o parte mică din prejudiciu, finanțiștii au scos bunurile localității la licitație, asta în defavoarea administrației locale care a solicitat, la instanță, oprirea procedurii. Din fericire, la prima strigare a AJFP Gorj nu s-a prezentat nicio persoană care să-şi dorească bunurile aparţinând Primăriei Săcelu, astfel că organele de executare silită vor organiza o nouă procedură de licitaţie.

AJFP Gorj, prin Serviciul Fiscal Orăşenesc Novaci, a organizat în data de 24 octombrie, la Novaci, o procedură de licitaţie în vederea vânzării mai multor bunuri imobile, proprietate a debitorului unitatea administrativ-teritorială Săcelu (Primăria Săcelu).
În cadrul procedurii, au fost scoase la licitaţie următoarele clădiri şi terenurile aferente: clădire în suprafaţă de 291 mp reprezentând Casă de cultură cu fundaţie din beton, acoperiş terasă cu tablă şi azbociment montată pe şarpantă lemn, situată în localitatea Săcelu, preţ de pornire al licitaţiei 171.800 lei, împreună cu terenul intravilan aferent în suprafaţă de 972 mp la preţul de pornire de 21.500 lei; clădire în suprafaţă de 172 mp reprezentând dispensar comunal cu fundaţie din beton, acoperită cu ţiglă, situată în Săcelu, preţ de pornire al licitaţiei 103.700 lei, împreună cu terenul intravilan aferent în suprafaţă de 385 mp la preţul de pornire de 8.500 lei; clădire în suprafaţă de 73 mp reprezentând casă de vacanţă cu fundaţie de beton, acoperită cu ţiglă, situată în Săcelu, la preţul de pornire al licitaţiei de 94.200 lei, împreună cu terenul intravilan aferent în suprafaţă de 781 mp la preţul de pornire de 17.400 lei.

Licitaţia se va repeta
Potrivit purtătorului de cuvânt al AJFP Gorj, licitaţia de pe 24 octombrie pentru vânzarea bunurilor imobile aparţinând Primăriei Săcelu a fost demarată pentru recuperarea creanţelor datorate de către administraţie către Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale – AFIR.
“Bunurile imobile scoase la prima procedură de licitaţie din data de 24 octombrie anul curent, aparţinând Primăriei Săcelu, nu au fost valorificate din lipsă de ofertaţi. Mai precis, nu s-a prezentat nimeni. Urmează să se reia procedura de licitaţie, în condiţiile legale”, a declarat Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt în cadrul AJFP Gorj.
SACELU“Cei interesaţi în cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să prezinte, până la termenul de vânzare sau, în cazul vânzării prin licitaţie, dovada plăţii taxei de participare, reprezentând 10% din preţul de pornire al licitaţiei; împuternicirea persoanei care îi reprezintă pe ofertant; pentru persoanele juridice de naţionalitate română, copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de oficiul Registrului Comerţului; pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română; pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate; dovada emisă de creditorii fiscali că nu au obligaţii fiscale restante, urmând să se prezinte la data stabilită pentru vânzare şi la locul fixat în acest scop, documentaţia pentru înscriere se depune cu o zi înaintea datei de licitaţie”, se arată în anunţul emis în acest sens de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj.

Primarul de Săcelu vrea oprirea procedurii
Florin Jurebie, primarul de Săcelu, susține că aceste bunuri, executate silit, nu pot fi cumpărate însă, deoarece inculpații din dosar au achitat deja, deși puțin, o parte din prejudiciul stabilit de magistrați.
Mai mult, primarul subliniază că va stopa executarea silită în instanță, deoarece administrația locală nu poate pierde aceste bunuri.
Izabella Molnar

3 COMENTARII

  1. normal ca jurebie nu vrea sa fie vandute, fiindca vrea prin falsuri sa le ia tot el. Hotii sunt jurebie si rentea,numai ei au adus comuna in aceasta situatie. Cumpara-le tu jurebie, doar ai banii astia, tot furati de la comuna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here