În comuna Bustuchin – Şcoala va începe în condiţii bune

1653

bustuchin (3)Cei aproximativ 900 de elevi din comuna Bustuchin au condiţii numai bune pentru începerea anului şcolar şi pentru desfăşurarea orelor de clasă. În întreaga comună se află şase grădiniţe, cinci şcoli generale şi un grup şcolar.

Doar două dintre unităţile de învăţământ mai au nevoie de reabilitări, totuşi, potrivit primarului Ion Ciocea, şi elevii care învaţă în cele două şcoli vor fi eliminaţi complet din schemă. Şcolile din Bustuchin au ajuns, de-a lungul vremii, la standarde cu adevărat europene.  Elevii au la dispoziţie clase dotate cu mobilier nou care, din spusele primarului Ciocea, a fost achiziţionat cu fondurile primăriei. În fiecare unitate există toalete modernizate, cu gresie şi faianţă şi, cel mai important, îngrijite. „Avem 900 de elevi în toată comuna. La şcoala Bustuchin încă se mai desfăşoară lucrări, dar copiii vor putea veni liniştiţi la şcoală şi îşi vor putea desfăşura orele”, a declarat Ion Ciocea.

Teren de sport şi spaţiu verde
bustuchin (5)Unităţile de învăţământ au centrală şi, de asemenea, pun la dispoziţia copiilor şi laboratoare de informatică, fizică şi chimie. Pentru a se afla cu totul în rândul lumii, la grupul şcolar se desfăşoară, în prezent, lucrări de amenajare a curţii. De asemenea, în faţa unităţii de învăţământ va fi amenajat un spaţiu verde, se va realiza o fântână arteziană şi, de asemenea, va fi ridicat un monument pentru eroi.
Centru de documentare şi informare pentru elevi
Situat în centrul comunei, lângă primărie şi grupul şcolar, există şi un centru de documentare şi informare care a fost inaugrat în data de 25 iulie. Dotat, de asemenea, cu tot ce trebuie, cărţi şi calculatoare legate la internet, centrul îşi aşteaptă vizitatorii. „Elevii au aici tot ce vor şi, după ce termină orele, pot veni aici”, a spus primarul.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here