În CL Padeş – Pedeliştii, încolonaţi de Vâlceanu vor ieşi din sală

446

Şedinţa de Consiliu Local de la Padeş, care va avea loc vineri, se anunţă destul de tensionată. Asta şi pentru că Dan Vâlceanu, preşedinte interimar al PDL Gorj, nu-şi va slăbi consilierii 6 la număr, fiind prezent personal la şedinţă în intenţia de a stopa trădările ascunse în spatele votului secret. Pentru a-şi impune viceprimarul USL-iştii au nevoie de votul PRM, lucru afirmat public şi de Claudiu Manta, preşedintele TSD Gorj. Social-democraţii sunt nevoiţi astfel să negocieze cu cei care le pot asigura votarea ca viceprimar al lui Mihai Argintaru.


Pedeliştii nu vor putea mişca în front vineri la şedinţa de CL Padeş, asta mai ales că pe ordinea de zi primarul Mihai Troacă, pesedist ,,în cuget şi în simţire” va încerca să demită viceprimarul PDL, pe Cristian Elena, pentru a-l impune vice pe cel pe care l-a însoţit vineri la Bucureşti, la Congresul PSD. Troacă, care ar avea pentru asta votul useliştilor 5 la număr, mai are nevoie încă de două voturi pentru a-şi duce planul la bun sfârşit. Voturile pot fi luate doar din două locuri, fie de la PDL, care are 6 votanţi, fie de la PRM care are 2 votanţi. Voturile PDL nu se pot pune la socoteală, cel puţin la prima vedere, deoarece Dan Vâlceanu, şeful PDL Gorj, va fi prezent în sală şi îşi va obliga consilierii să părăsească şedinţa, în intenţia a le controla votul. Există însă posibilitate ca şi pedeliştii să ajungă la o înţelegere cu USL-ul, în cursul zilei de ieri, în jurul orei 10.30, Dan Vâlceanu ieşind fericit din biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.
Dacă înţelegerea cu PDL-ul pică, pentru ca hotărârea să treacă Troacă necesită cele două voturi de la PRM, care i se pot sau nu i se pot da, şi peremiştii putând ieşi din sală, asta mai ales că şi PRM-ul vrea, la rândul său, funcţia de vice.

Când doi se bat, al treilea câştigă
Astfel în conflictul pe faţă între USL şi PDL, la Padeş poate fi pus vice chiar unul dintre cei doi consilieri PRM. De altfel, peremiştii au toate drepturile să ceară o astfel de funcţie mai ales că cele două partide au nevoie de majoritate şi pe viitor.
Cu siguranţă, urmare a acestor jocuri politice care nu se vor tranşa vineri, impunerea noului viceprimar ar putea fi amânată pentru o altă dată ulterioară.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here