În Cimitirul municipal din Târgu Jiu – Odihnă veşnică pe perioade limitate

500

cimitir 2Locurile de veci din Cimitirul municipal din Târgu Jiu se concesionează pe 7 sau 25 de ani, nu se dau cu titlu de proprietate, reprezentând bunuri care aparţin domeniului public. Cimitirul se află în administrarea…

Direcţiei de Servicii Comunale Târgu Jiu şi, datorită faptului că este teren de domeniu public, locurile de veci nu pot fi înstrăinate ci doar concesionate. Contractul de concesionare se încheie la cerere, pentru persoane domiciliate în Târgu Jiu, pe 7 sau 25 de ani şi, la terminarea acestei perioade, terenul se poate reconcesiona. Dreptul de concesionare al respectivului loc de veci poate fi transmis moştenitorilor care, însă, sunt obligaţi să încheie un nou contract. Cei care doresc să obţină un astfel de loc încă din timpul vieţii pot face acest lucru doar dacă au peste 75 de ani sau suferă de boli grave pe care le pot atesta medical.

Veteranii şi sărmanii folosesc gratuit locurile de înmormântare
Locuri de veci cu titlu gratuit sunt atribuite pentru veteranii şi văduvele de război, deţinuţii şi deportaţii politic şi urmaşii eroilor martiri ai revoluţiei precum şi persoanele ale căror cheltuieli de înmormântare sunt suportate de fonduri prevăzute de Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială, precum şi celor care nu realizează venituri egale sau peste salariul minim pe economie. Taxele de întreţinere, pe care fiecare concesionar este obligat să le plătească anual, sunt stabilite prin hotărâre de consiliu local. Aceste sume sunt plătite în proporţie de doar 50% de către persoanele care realizează venituri egale cu sume între salariul minim şi salariul mediu pe economie.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here