În cadrul Zilelor Turismului Gorjean – “Ziua Turismului de Aventură’’, apreciată de participanţi

355

Câstigătorii primelor trei locuri la concursul “Gorjul Turistic’’ manifestare derulată sub egida Zilelor Turismului Gorjean au participat la finele săptămânii trecute în lumea de basm a Cheilor Olteţului la Ziua Turismului de Aventură.

În organizarea Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj pe locaţia mai sus mentionată au fost realizate 3 ateliere de specialitate (coborâre în rapel, căţărare şi tiroliană) unde câstigătorii concursului împreună cu alţi participanţi ce au dorit sa vină pe chei au fost iniţiaţi în deprinderea tehnicilor montane de către instructorii atestaţi ai salvamontului gorjean.
Întreaga acţiune s-a dovedit o reuşită întărindu-mi convingerea că pentru generaţia tânără activităţile desfăşurate în natură (bineînţeles în condiţii de securitate şi cu echipamentul specific) sunt benefice întărind spiritul de echipă, tenacitatea precum şi dezvoltarea armonioasă a organismului.
La final o propunere: cu ceva timp în urmă se desfăşura în Cheile Sohodolului Memorialul Gigi Taşcău unde tinerii şi nu numai erau iniţiaţi şi încurajaţi în practicarea disciplinelor montane. Consider că reluarea acestui gen de activităţi ar fi un factor de bun augur mai ales că doritorii de practicare a sporturilor montane (sub supravegherea personalului atestat) sunt destui.
Mugurel Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here