În al patrulea an consecutive – „Gorjfest” reuneşte artele vizuale în Gorj

475

gorjfestEdiţia cu numărul IV a Taberei Internaţionale de Arte Vizuale „Gorjfest” a debutat ieri, în Sala Maură din cadrul Palatului Administrativ Gorj. În cadrul acestei ediţii nu mai puţin de

zece artişti din alte ţări au venit în judeţul nostru pentru a aduce un omagiu frumuseţii judeţului nostru.

Timp de o săptămână, toţi cei 42 de artişti, fie că sunt fotografi, sculptori sau pictori, vor lua judeţul nostru la picior şi vor căuta să imortalizeze şi să surprindă spiritul acestei zone. În acest an, tabăra se va desfăşura pe cinci secţiuni şi anume sculptură mică, pictură, grafică, fotografie şi film documentar. Evenimentul se află la ediţia cu numărul patru şi este organizat de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, prin artistul fotograf Doru Dădălău, referent în cadrul instituţiei.
Artişti din nouă ţări
Tabăra internaţională reuneşte artişti de pe patru continente ale lumii. Astfel, aceştia vin din Canada, Argentina, Elveţia, Franţa, Belgia, Columbia, Italia, Japonia şi, evident, România. Din ţara noastră, participanţii vin din Deva, Simeria, Bucureşti, Constanţa, Râmnicu – Vâlcea, Argeş, Iaşi, Craiova şi Târgu – Jiu. „Reuneşte artişti de pe aproape toate continentele, majoritatea fiind pictori. Doar trei dintre participanţi au mai fost în Gorj. Încercăm ca, de la an la an, să aducem alţi participanţi, să însumăm un număr mare de opere ale unor artişti consacraţi din lume”, a declarat Dădălău. Pe parcursul acestor zile, participanţii vor avea ocazia să vadă mai multe localităţi din judeţul nostru, în ciuda ploii care a pus stăpânire pe Gorj în această perioadă. „Din păcate vremea este împotriva noastră. Pentru ziua de mâine (n.r. astăzi), de exemplu, toată lumea pleacă, cu câte o maşină, în câte o comună a judeţului. Subiectele sunt la liberă alegere, nu am impus o anumită temă”, a completat artistul fotograf.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here