În acţiune pentru siguranţa elevilor

360

Poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj au organizat, miercuri, numeroase activităţi pentru siguranţa elevilor. Cu această ocazie au fost depistaţi mai mulţi chiulangii. Pentru poliţişti, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în şcoli, precum şi în zonele adiacente acestora reprezintă o prioritate.

Pe parcursul zilei de miercuri, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au organizat numeroase activităţi având ca principal obiectiv asigurarea unui climat de siguranţă şi securitate publică în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, pentru eficientizarea măsurilor necesare asigurării bunei desfăşurări a procesului instructiv-educativ. Echipaje de poliţie au fost prezente în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, au fost efectuate patrulări în zona şcolilor şi în perioadele când elevii nu au cursuri, întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii. La orele 12:15, a fost depistat în incinta unei şcoli generale din municipiul Târgu.Jiu, A.G.S., de 35 ani, din municipiu. Acesta, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, intrase fără drept în incinta şcolii şi a început să lovească, fără motiv, geamurile de la ferestre, fără să le spargă. Poliţiştii l-au imobilizat, condus la sediul Poliţiei Municipiului, iar ulterior l-au sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.500 lei.

Poliţiştii au acordat sprijin de specialitate conducerilor unităţilor şcolare, pentru asigurarea pazei, identificarea unor soluţii eficiente de organizare a controlului accesului, cât şi pentru asigurarea protecţiei electronice şi mecanice a căilor de acces în aceste instituţii. Au fost controlate unităţile economice din zona imediat adiacentă a unităţilor de învăţământ.

Elevii motreni, cei mai chiulangii

În urma acţiunilor specifice, au fost depistaţi, în localurile din apropierea şcolilor, peste 35 de elevi care absentau de la cursuri. Cei mai mulţi, 27 au fost identificaţi de poliţişti ai Poliţiei Municipiului Motru. Elevii în cauză au fost conduşi la orele de curs, urmând ca la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ să fie dispuse măsuri conform regulamentelor şcolare. Pentru prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorului, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, în colaborare cu reprezentanţi ai C.P.E.C.A. Gorj, au desfăşurat activităţi de informare şi conştientizare a elevilor din cadrul Colegiului Comercial „Virgil Madgearu” Târgu-Jiu. Elevilor li s-au prezentat aspecte juridice privind condiţiile răspunderii penale, răspunderea juridică a minorului, consecinţele săvârşirii de infracţiuni. De asemenea, poliţiştii le-au prezentat prevederile privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Cu această ocazie au fost distribuite pliante cu recomandări preventive şi au fost proiectate spoturi cu caracter preventiv.

Astfel de acţiuni care să conducă la îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ, vor continua în toate unităţile şcolare din judeţul Gorj, siguranţa elevilor fiind o prioritate pentru poliţişti.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here