În acest an, Sute de gorjeni muşcaţi de câini şi pisici

445

De la începutul acestui an şi până în prezent, 435 de persoane s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu pentru a li se administra vaccinul antirabic, după ce au fost muşcate de animale. Dintre aceştia, 348 au fost muşcaţi de câini, restul de pisici, vulpi şi alte animale. Din fericire, SJU Târgu-Jiu are pe stoc suficiente doze de vaccin antirabic.

Pe parcursul anului 2012, la nivelul judeţului nostru s-au înregistrat mai multe cazuri de persoane muşcate de animale. În 2011 au fost 798 cazuri, iar în 2012 au înregistrat 1.138, dintre care 1.066 au beneficiat şi de vaccin antirabic. În primele luni ale anului în curs, 435 de gorjeni au devenit victime ale animalelor. „În 2013, 435 de persoane au ajuns la noi după ce au fost muşcate de animale. În 348 de cazuri a fost vorba despre muşcături de câine, restul fiind muşcaţi de pisici şi vulpi, în general, dar şi alte animale”, confirmă Mariana Gridan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Suficiente doze de antirabic, la SJU
Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu are stocul de vaccinuri asigurat, reprezentanţii unităţii sperând să nu fie probleme cu acest vaccin. „Avem suficiente doze de vaccin antirabic. Fiecare pacient beneficiază de câte 5 doze, valabilitatea vaccinului fiind de cinci ani”, explică purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
Reamintim că tot mai multe persoane au fost muşcate de animale pe parcursul anului trecut. În evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj se regăsesc nu mai puţin de 1.138 cazuri, 1.066 beneficiind şi de vaccinul antirabic. În peste 900 de cazuri a fost vorba de muşcături de câine. „În 2012 am avut un total de 1.138 persoane consultate, dintre care 1.066 au fost vaccinate. Au fost 935 de persoane muşcate de câini, 80 – de vulpe, 3 – de măgar, 14 – de vacă, 11- de şoarece, şi câte o persoană muşcată de: veveriţă, hamster, iepure şi nevăstuică”, a explicat Elena

Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj
Pe parcursul anului 2011, 798 de gorjeni au cerut ajutorul medicilor după ce au fost muşcaţi de animale. În cele mai multe cazuri a fost vorba despre muşcături de câine, dar au fost şi persoane muşcate de pisici, şobolani, vulpi, porci, ponei, veveriţă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here