În 2009 – Mai mult de jumătate din târgujieni au făcut sesizări primăriei

333

florin munteanu facuta de mineŞeful Centrului pentru Informarea Cetăţenilor din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, Florin Munteanu, a prezentat ieri o situaţie cu petiţiile primite pe adresa administraţiei locale în 2009.

“Pe parcursul anului trecut, au fost înregistrate un număr de 51.465 documente. Dintre acestea, 41.648 au fost soluţionate favorabil, 405 parţial favorabil, 1.709 nefavorabil, 7.505 au fost documente interne, 154 sunt în curs de rezolvare şi 42 au fost clasate sau retransmise către alte instituţii, neintrând în sfera de competenţă a primăriei şi consiliului local”, a declarat acesta.

Chiar dacă personalul primăriei şi-a dat silinţa pentru soluţionarea problemelor cetăţenilor, 275 dintre aceştia s-au prezentat în audienţe solicitând rezolvarea unor probleme către alte unităţi din subordinea Primăriei Târgu-Jiu: Serviciul Gospodărie Comunală 104; Serviciul Urbanism şi Amenajarea Teritoriului 21; Direcţia Tehnică 19; Direcţia Publică de Venituri 8; Compartimentul Resurse Umane 29; Compartimentul îndrumare asociaţii de proprietari 12; Serviciul Juridic, Contencios 34; Direcţia Publică de Protecţie Socială 25; Poliţia Comunitară 6; Compartimentul Autorizări, Avize 4; DSC 6;Altele 7.
Sute de reclamaţii din cauza câinilor vagabonzi
„Centrul pentru Informarea Cetăţenilor răspunde şi de gestionarea sesizărilor adresate la Telefonul Cetăţeanului – 984, prin preluarea mesajelor şi transmiterea acestora la serviciile de specialitate. La acest telefon au fost înregistrate în anul 2009 un număr de 1555 propuneri şi sesizări”, a adăugat Florin Munteanu. Foarte multe înregistrări sesizează apariţia unor disfuncţionalităţi la iluminatul public – becuri arse (143) în diverse zone ale oraşului care au fost rezolvate în cel mult 24 de ore, defecţiuni la sistemul de iluminat stradal (145).
Cea mai mare problemă a târgujienilor rămâne prezenţa în număr foarte mare pe stradă a câinilor vagabonzi.
Solicitarea intervenţiei compartimentului de gestionare a câinilor fără stăpân s-a făcut pe parcursul anului 2009 de cel puţin 293 de ori. În topul nemulţumirilor cetăţenilor municipiului Târgu-Jiu se mai numără şi apariţia unor defecţiuni la reţeaua de apă şi canal -277, lipsa capacelor de la gurile de canal -51, disfuncţionalităţi în ridicarea gunoiului menajer şi coşuri de gunoi rupte -124, solicitări pentru cosirea ierbii sau toaletarea copacilor -136, parcarea autoturismelor ilegal -50, indicatoare de circulaţie rupte sau căzute -63, disconfort din cauza muzicii de la terase şi restaurante -38, prezenţa cailor nesupravegheaţi -17, iar la diverse sunt incluse amenajarea parcărilor, băncile rupte, repararea gropilor si asfaltarea .
“Oamenii solicită prin intermediul site-ului o mai mare implicare a conducerii primăriei în gestionarea câinilor fără stăpân, construcţiilor de locuinţe, lucrări de investiţii şi gospodărie comunală, fluidizarea circulaţiei în municipiu”, a încheiat şeful Centrului pentru Informarea Cetăţenilor.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here