Imunitate în mod natural

454

consumul de fructePentru că ne aflăm în plin sezon rece, e bine să ne înarmăm cu cele mai bune imunostimulatoare pentru a face faţă intemperiilor acestui anotimp. Prin consumul a cel puţin unul dintre ingredientele de mai jos enunţate, n-ar trebui să te mai confrunţi cu răceala, gripa sau tot felul de viroze.

Echinaceea

Fie că alegi varianta pulbere, pastile sau sirop, echinaceea este planta care întăreşte foarte bine sistemul imunitar. Fie că veţi lua preventiv sau că veţi recurge la tratament în momentul debutului bolii sau pe toată durata iernii, vă va ţine departe de afecţiunile de sezon.

Pentru a nu fi în pericol tu şi întreaga familie, nu mai sta pe gânduri şi mergi până la cel mai apropiat plafar, pentru a lua un tratamentul potrivit. Părinţii ar trebui să aleagă pentru copii siropul, datorită faptului că are un gust mai bun şi va fi mai uşor de administrat.

Tinctura de propolis

Propolisul este un produs cu proprietăţi curative excepţionale, cum ar fi antivirale, antitoxice şi antiinflamatorii. Tinctura de propolis este un produs care se foloseşte pentru detoxifiere şi se află pe lista cu cele mai puternice tratamente naturale pentru dobândirea unui sistem imunitar puternic.

Miere de albine şi scorţişoară

imunitate2Mierea este un adevărat medicament dar poate înlocui foarte bine un desert. Mierea se poate consuma zi de zi, indiferent de perioada zilei. Dar dacă se amestecă cu scorţişoară, va avea un rezultat excelent în fortificarea sistemului imunitar.

Mai mult decât atât, pentru că este iarnă, scorţişoara este foarte bună pentru a înfrunta frigul, de asemenea combate crampele musculare şi înlătură durerile provocate de răceală şi gripă şi ea chiar are rolul de a crea senzaţii de căldură în tot corpul, în special în zona rinichilor şi a ficatului.

Vitamina C

Aceasta este cunoscută pentru puterea ei de a lupta cu bolile. Vitamina C întăreşte sistemul imunitar, în special dacă se recurge la consumul ei zi de zi, şi spre fericirea noastră, aceasta se găseşte în foarte multe fructe şi legume şi nu trebuie să iei neapărat suplimente.

Ceapă şi usturoi

Ceapa şi usturoiul sunt alimentele cu puterea cea mai mare şi cu rezultate optime în lupta contra răcelii. Numărul substanţelor antivirale şi antibacteriene din aceste alimente minune sunt peste 20.

Pentru a ne bucura de calităţile lor remarcabile este bine ca să se consume proaspete, dar dacă nu suporţi gustul şi mirosul şi dacă nu găseşti timp pentru a le consuma aşa, ele sunt bune şi în mâncărurile gătite.

Siropuri naturale

Siropurile obţinute din măceşe, afine, zmeură, căpşuni preparate în mod natural sunt o sursă de vitamina C care ajută sistemul imunitar să fie mai puternic şi bioflavonoide (vitamina P – antioxidant puternic, care previne o serie de boli).

Puteţi alege sucurile naturale, realizate prin presare la rece din fructe proaspete, pe care dacă nu le aveţi acasă le puteţi procura de la plafar.

Ca şi mod de administrare, pentru adulţi consumul este de două – trei linguri pe zi iar pentru copii, două – trei linguriţe, sau se pot amesteca cu apă şi se vor consuma sub varianta de suc.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here