Imun la problemele financiare? Grigoraş: “Când am acceptat să vin aici, nu mi-am făcut griji că nu voi fi plătit”

540

Antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş, nu pare să fie prea îngrijorat de actuala situaţie economică de la club. Deşi predecesorul său, Edi Iordănescu, a părăsit corabia tocmai din cauza problemelor cu banii, Grigoraş spune că nu s-a gândit foarte mult la acest aspect când a semnat cu Pandurii. Noul tehnician a mai declarat că, de-a lungul timpului, s-a întâlnit cu felurite dificultăţi în cariera sa de antrenor: “Eu sunt rezistent, am rezistat mulţi ani şi la multe echipe. Până la urmă ce ar fi să antrenezi doar echipele care au bani şi te plătesc la zi, înseamnă că vreo 10 echipe din Divizia A nu ar trebui să aibă antrenor. Când am acceptat să vin aici, nu mi-am făcut griji că nu voi fi plătit. Am experienţa ultimilor ani şi trebuie să recunosc, exceptând Pandurii şi Oţelul Galaţi, unde nu am avut probleme de genul ăsta, cu celelalte echipe am avut mari probleme”. Deşi nu a plecat întotdeauna cu zâmbetul pe buze de la Tg-Jiu, Grigoraş a simţit că se va întoarce în oraşul lui Brâncuşi. Acesta a mai precizat că nu poate să stea departe de fenomen, chiar dacă de multe ori restanţele salariale creează probleme: “Asta nu înseamnă că m-au făcut să nu mai iubesc fotbalul şi să nu mai antrenez. Sunt optimist, poate mai mult ca niciodată. Sigur, în celelalte două mandate parcă niciodată nu mi-am încheiat traseul şi poate, pe undeva, s-au gândit şi conducătorii să închidă cercul. Se poate să rămân mai mult aici”.

S-a împăcat cu Iordănescu
Petre Grigoraş şi Edi Iordănescu, fără îndoială printre cei mai apreciaţi antrenori de la Tg-Jiu, au aplanat “conflictul” pe care l-au avut vara trecută. Cei doi tehnicieni s-au contrat în presă, după ce fiul fostului selecţioner s-a plâns de condiţiile de la Tg-Jiu. Mai exact, Edi, care i-a succedat lui Grigoraş la cârma Pandurilor în 2015, nu a fost prea satisfăcut de cum a găsit echipa din punct de vedere fizic. Grigoraş a replicat, atunci, acid: “Când îți asumi responsabilitatea să vii la Pandurii, nu începi să te plângi că ai găsit echipa nepregătită sau că jucătorii erau slabi. Când ai semnat, știai unde te duci, știai că nu e o echipă clasată pe locul 1, e abia pe locul 11 sau 12. El s-a crezut Tarzan și a început să urle. Mi se pare anormal ce a făcut, lipsit de colegialitate.”
Răspunsul lui Iordănescu a venit pe o reţea de socializare: “Ce era să zic? Că am găsit lapte și miere, dar nu știu de ce echipa era pe 12, la -10 la adevăr? Toți suntem critici, justițiari, deștepți, experți în toate și glorioși în nimic. Acum probabil că o să îmi spuneți iarăși câte jocuri ați antrenat la Liga 1. Respect asta, însă eu știu că în general contează trofeele câștigate, nu numărul de jocuri la care ai participat”.
În cele din urmă, securea războiului a fost îngropată, iar Grigoraş a dezvăluit că antrenorii şi-au strâns mâna la partida dintre ASA Tg-Mureş şi Pandurii, disputată în prima rundă din play-off: “Cred că am lămurit situaţia când ne-am întâlnit la Tg-Mureş, dacă nu mă înşel eu, în prima etapă când am pierdut 1-0. Au fost mici copilării de ambele părţi. Se întâmplă în fotbal, nu trebuie să le dăm mare importanţă”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here