Impresiile liceenilor despre – Balul Bobocilor 2009, la CNTV

901
untitledOare ce mai înseamnă Balul Bobocilor-2009?! Pun această întrebare deoarece tradiţia acestuia se pare că dispare că doar ceea ce este trend este pe placul tinerilor… Dar oare este adevărat? Balul bobocilor la CNTV,Tg-Jiu a dovedit că nu este adevărat… Că doar ceea ce este creaţie aduce frumuseţe şi bucurie şi nu invenţiile cu motivaţii comerciale.

Ei, bine sub îndrumarea şi implicarea D-nei director prof. Bărbieru Cornelia, a profesorilor Calotă Rodica şi Banciu Rodica, elevi din cls.aIX-a şi a X-a E au decorat sala de bal. Seara, profesorii Goga Elena-dir. adj.,Teotoi Valeria,Popescu Sanda, Zaharia Vasile, Vasioiu Ion, Udrea Gheorghe,Veltan Ileana, Prunariu Cristiana, Baros Mariana,Ionescu Victor, Latcan Evi, Stîngă Vasile, Radu Manuela,Dragotă Teodora,Tiganele Mihaela, Dabelea Oana si… boboceii au participat activ,live, fără mari pregătiri şi repetiţii doar cu dorinţa de a fi împreună, elevi şi profesori, de a fi cât mai mult ei înşişi, fără a fi manipulaţi de programe de club. Părinţii trebuie să fie foarte mulţumiţi de acest eveniment ce trebuie să redeschidă “balurile” de altădată, întrunirile în care tinerii se ocupau de organizare, comunicau mai bine între ei , cu profesorii, cu părinţii. Intercomunicarea şi interactivitatea erau vii nu doar vorbe şi hârtii, ca acum. Nu înţeleg de ce unora li se pare ciudat comportamentul tinerilor. Depinde de noi… Ei sunt cea mai importantă investiţie şi dacă nu lucrăm serios şi corect, se pierde totul; Este mai important banul sau omul?…

Vârsta bobocilor este vârsta deplinei libertăţi nu a libertinismului, a Luminii frumosului şi nu a întunericului cluburilor…Este momentul Adevărului când trebuie să ne privim în ochi fără să ascundem nimic, să avem curaj, adică să facem bine şi nu nesăbuinţa de a face rău. Cel mai periculos este când acestor tineri li se oferă, uneori prin publicitate agresivă, răul drept bine. Tinerii trebuie să simtă adevăratul mesaj de dragoste, de pace sufletească, de bucurie al acestor întruniri …Exact ceea ce ei caută cu disperare şi nu văd ce aproape este… Tot ce devine comercial deformează, distruge… devine kitsch cu senzaţii de falsă libertate. Devenim din stăpâni, stăpâniţi. Ce păcat!
Tineri, fiţi liberi! Ieşiţi din întunericul acestor întunecate capcane şi căutaţi Lumina divină şi frumosul din voi. Asta este de fapt muzica adevărată , libertate adevărată.
Mulţi vor zice că aceasta este gândire învechită, poate chiar comunistă dar realitatea ne arată că s-a preluat ceea ce s-a dovedit nociv şi în Europa , SUA, că tradiţia trebuie păstrată, cu orice preţ, prin implicarea tinerilor în cunoaşterea şi promovarea ei aşa cum simt ei mai bine, prin culoare, muzica şi dans în strânsă legătură cu familia, cu sfânta tradiţie ce reprezintă atât înrădăcinarea cât şi continuitatea spirituală a fiinţei noastre umane. Numai aşa va dispare starea conflictuală între tineri, între ei şi părinţi, între ei şi profesori…Am rămas profund impresionată de Saint Jordie’s Day-Sfântul Gheorghe,23/04/08 în Spania organizat la o şcoală internaţională IES MEDITERANEA,Barcelona unde profesori alături de elevi, printre care talentata româncă Raluca, lucrau într-o mult dorită comuniune.
Se poate şi la noi, Balul Bobocilor CNTV, 2009 fiind reuşit sper să redeschidă poarta spre cât mai multe astfel de întruniri între tineri adevăraţi într-o Românie adevărată.
Impresiile Boboceilor dau speranţa… “Balul bobocilor de anul acesta organizat de CNTV s-a desfaşurat în cantina şcolii…un lucru minunat şi mai ales nou pentru noi, liceenii. Chiar dacă balul nu a avut loc într-un club de fiţe cum eram obisnuiţi, distracţia a fost pe măsură, muzica pe toate gusturile iar buna dispoziţie s-a instaurat cu rapiditate. Ca şi boboaca, concursurile şi diferitele activităţi m-au ajutat foarte mult să socializez cu noi colegi, cât şi cu profesorii. Organizatorii au reuşit să coordoneze o petrecere într-un stil original şi neaşteptat, asemănător celui american, arătându-ne adevărata vârstă şi frumuseţile ei”.-Băluţa Ana Maria, cls. a IX-a E. Ce minunat! Iată ce elevi avem…ştiu ce este bine, ştiu ce vor şi chiar reuşesc.
„În Belgia este la fel, orice petrecere este organizată de profesori, diferite teme în fiecare an. Toată şcoala este invitată în sala de sport sau în orice clasă mai mare, se ascultă muzică de toate genurile”-Rădoi Georgia Catherine,cls. a IX-a F după o şedere de 13 ani în Belgia. “Desfăşurarea Balului bobocilor în şcoala m-a bucurat mult deoarece nu s-a mai întâmplat nici un incident, a fost mai mult spaţiu şi nu au apărut critici despre elevi”-Cernătoiu Raluca Daniela,cls. a IX-a F.
“Balul bobocilor organizat în şcoală este benefic atât din punct de vedere economic cât şi de imagine , fiind reprezentarea şcolii respective. Nimeni nu ne-a impus nimic în organizare, Miss boboc şi Mister boboc au fost aleşi ţinându-se cont, în premieră, de părerea tuturor. CNTV-ul a fost original” – Barbu Mădălina, cls a IX-a E.
“Mi-a plăcut mai mult decât discoteca. A fost o alegere foarte bună făcută de organizatori!” -Ogoşanu Andreea Mihaela,cls. a-IX-a H.
“Mi s-a părut foarte inspirat faptul că această activitate a avut loc în cantina căminului. Am economisit bani care într-un club s-ar fi irosit, ajungând în buzunarul unor oameni care nu dau doi bani pe distracţia noastră” – Ciort Elena Cristina, cls. a IX-a E.
Adevărat!
Prof. Cocan Carmen, Preşedinte Fundaţia „Cuvântul de Gorj”, Târgu-Jiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here