Îmbunătăţeşte memoria cu ajutorul plantelor

522

planteO memorie bună ne ajută atât la serviciu, cât şi în societate şi în viaţa de zi cu zi.

Natura vine întotdeauna în ajutorul nostru cu diferite remedii, în acest caz există câteva plante cu efecte extraordinare asupra memoriei, îmbunătăţind considerabil fluxul cerebral şi asigurând nutrienţi esenţiali pentru funcţionarea celulelor nervoase. Pe lângă aceste plante, exerciţiul minţii este foarte important.

Ginsengul

Ginsengul se utilizează din cele mai vechi timpuri, fiind cunoscut ca o plantă cu puteri vindecătoare remarcabile. Ginsengul îmbunătăţeşte funcţia cerebrală, crescând fluxul sanguin, care asigură atât un aport mai mare de nutrienţi, cât şi o oxigenare mai bună. Ginsengul se va administra cu precauţie persoanelor suferinde de hipertensiune cerebrală sau de fragilitate vasculară. Ca proprietăţi principale precizăm:

Întârzie efectele de îmbătrânire ale organismului

Întăreşte organismul. Ginsengul conţine saponina care încetineşte procesul de îmbătrânire şi întăreşte sistemul imunitar.

Ginsengul conţine de asemenea steroizi, care sunt asemănători cu cei pe care îi secretă corpul uman, fiind deci o plantă care măreşte performanţele sportive.

Ginsengul conţine saponine care au de asemenea rolul de a regla tensiunea, colesterolul şi tensiunea arterială.

S-a dovedit a fi şi afrodisiac, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi. De asemenea, ginsengul măreşte fertilitatea femeilor şi potenţa bărbaţilor.

Stimulează digestia

Re proprietatea de a mări performanţele memoriei, atenţiei şi puterea de concentrare şi elimină stresul psihic.

Salvia

Salvia este frumos mirositoare folosită, la condimentarea anumitor mâncăruri dar şi în tratamentele aromaterapeutice. Uleiul de salvie reduce celulita. Salvia are efect de calmare, de reducere a stresului, de aici şi capacitatea de concentrare ridicată. Este recomandată celor care au de învăţat, facilitând acest lucru dacă sunt stresaţi, ajută la o concentrarea mai bună, chiar şi în medii mai zgomotoase.

Pelinul

Exista două feluri de pelin: pelinul comun şi pelinul amar. Pentru o memorie mai bună se recomandă pelinul comun care este un bun tonic cerebral, stimulent nervos, având şi alte efecte: diaforetic, detoxifiant şi altele.

Vanilie

Aroma de vanilie are puterea de a stimula funcţiile sistemului nervos. S-a dovedit că are efecte apreciabile asupra psihicului dar şi întregului organism, de activare, energizare. Vanilia combate eficient oboseala, binedispune, creşte capacitatea de atenţie şi memorare, reface tonusul digestiv, respirator, cardiac. Această aromă este binevenită în anumite locuri: la serviciu, în birou, etc. Aroma de vanilie este indicată în timpul învăţării obţinându-se rezultate excelente.

Menta

Cercetătorii au descoperit faptul că prin fierberea frunzelor de mentă se degajă anumiţi compuşi chimici instabili volatili care inhibă centrii agresivităţii. Astfel aroma de mentă calmează, revigorează. Menta este utilă în momentul în care survine oboseala datorată în special de o suprasolicitare intelectuală, stres sau epuizare. Se va face o cură de 12 zile pentru efecte maxime. Capacitatea intelectuală va creşte dacă se consumă ceai de mentă, se folosesc aromele sau chiar frunze de mentă în mâncare.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here