Iluminatul festiv, aprins de Cârciumaru

629

Târgujienii au avut un alt motiv de sărbătoare, pe lângă evocarea Zilei Naţionale de 1 decembrie. Aseară, la orele 18.00, primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a apăsat butonul de aprindere a iluminatului tradiţional Sărbătorilor de Iarnă al întregului oraş.

iluminat (3)De pe o scenă amplasată în Piaţa Prefecturii şi sub numărătoarea inversă, în doar o secundă de la apăsarea butonului, luminile s-au declanşat. Înainte de aprinderea iluminatului specific Sărbătorilor de iarnă, cei prezenţi în Piaţa Prefecturii au putut asculta câteva melodii de muzică uşoară ale formaţiei locale Litua Band, iar mai apoi au urmărit un moment impresionant şi anume retragerea cu torţe.
iluminat (1)Inaugurarea iluminatului festiv a avut loc în prezenţa a sute de târgujieni, pentru care acţiunea a fost una desprinsă din basme, iar oamenii s-au putut bucura ulterior de un spectacol de muzică populară şi colinde oferit de Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului. După aprinderea beculeţelor ornamentale, mai mulţi târgujieni, cu mic cu mare, s-au alăturat bradului înalt de 22 metri amplasat în Piaţa Prefecturii pentru a face fotografii cu iluminatul de sărbătoare din Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

iluminat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here