Igienă precară şi spaţii necorescpunzătoare – Zeci de amenzi aplicate de inspectorii sanitari-veterinari

431
dsv facuta de mineReprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat un număr de 150 de controale în unităţi supuse controlului sanitar veterinar

şi pentru siguranţa alimentelor din Târgu-Jiu, Ţicleni, Târgu-Cărbuneşti, Novaci, Rovinari, Motru, Bâlteni, Crasna, Bengeşti-Ciocadia, Baia de Fier, Polovragi, Logreşti, Mătăsari, Dragoteşti, Bărbăteşti, Ioneşti, Bustuchin, Padeş. În urma acestor controale, pentru neregulile constate, reprezentaţii statului în teritoriu au aplicat numeroase amenzi contravenţionale.

Astfel, primele acţiuni au fost făcute în ultima zi a lunii aprilie, când cu reprezentanţi din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi ,,Tudor Vladimirescu’” Gorj, inspectorii sanitari-veterinari au controlat 24 de unităţi de comercializare a produselor alimentare din municipiul Târgu-Jiu. Acţiunea s-a lăsat cu aplicarea a 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 lei şi două avertismente.
În total s-au aplicat în această perioadă 24 de sancţiuni contravenţionale, a căror sumă depăşeşte 18.000 lei în 15 unităţi de comercializare cu amănuntul a produselor alimentare din Târgu-Jiu, Mătăsari şi Polovragi, un restaurant din Târgu-Logreşti, o carmangerie, trei măcelării, o brutărie din Târgu-Jiu şi trei mijloace auto.
Amenzi la greu pentru deficienţe multe
“Principalele motive pentru care compartimentul de control din cadrul instituţiei noastre a aplicat sancţiuni au fost: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, fără protecţie adecvată prin echipament, ustensile şi mănuşi de protecţie, neîntreţinerea spaţiilor de valorificare şi depozitare a produselor alimentare, a ustensilelor şi utilajelor folosite”, a declarat Ion Iliuţă, şeful DSVSA Gorj. De asemenea, nici spaţiile de depozitare a produselor alimentare nu au fost unele corespunzătoare, condiţiile de igienă precare, dar şi comercializarea unor produse fără etichetă au fost motivele pentru care inspectorii sanitari-veterinari au trecut la aplicarea de amenzi comercianţilor.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here