Ied salvat de pompieri, după ce a căzut într-o fântână adâncă de 10 metri din Scoarța

855

Un ied care a căzut, joi, într-o fântână adâncă de 10 metri din comuna Scoarța, a fost salvat de pompieri.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Florin Chisim, a declarat că proprietarul iedului a încercat să îl scoată din fântână, dar nu a reuşit şi a sunat la 112.
,,Reprezintă oare un ied căzut într-o fântână o situație de urgență? Merită atât efort pentru a salva un biet animal? Noi zicem că da! În majoritatea zonelor țării iarna și-a intrat în drepturi, însă la noi, vremea încă pare primăvăratică. Vremea de afară și temperaturile destul de ridicate pentru această perioadă te pot face cu ușurință să confunzi începutul lunii februarie cu o lună de primăvară. Cam așa s-a întâmplat și cu iedul unui domn din comuna Scoarța, satul Pișteștii din Deal care a exagerat cu zbenguiala și a căzut într-o fântână dezafectată adâncă de vreo 10 metri. Proprietarul și-a dat seama repede că iedul a dispărut din peisaj și când și-a aruncat ochii în fântână și-a văzut animalul. S-a chinuit bietul om vreo câteva ore, prin mijloace improvizate să-și salveze animalul, dar toate planurile lui au eșuat.
Ce era de făcut în situația asta? Omul nostru și-a luat inima în dinți și a sunat la pompieri. Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Jiu s-a deplasat la fața locului. Unul dintre colegii noștri, asigurat de către ceilalți membri ai echipajului, a coborât în fântână, a luat iedul în brațe și l-a scos la suprafață. Dintr-o dată, fața proprietarului s-a luminat de bucurie și nu-și mai găsea cuvintele pentru a le mulțumi colegilor noștri. Din fericire, deși căzuse în gol vreo 10 metri, animalul nu a pățit nimic, tremura doar de spaima pe care a tras-o”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here