Iaurtul, un aliment viu

474
iaurtIaurtul a fost dintotdeauna recomandat de nutritionişti pentru numeroasele sale beneficii. În prezent, pe piaţă există mai multe tipuri de iaurt cu conţinut variabil de grăsime, cremoase, de băut, organice. Iaurtul tradiţional a fost modificat pentru a corespunde cerinţelor, astfel au apărut iaurturile cu fructe, musli, cu adaos de zahăr.
Corpul nostru are numai de câştigat în urma folosirii iaurtului.

Datorită nivelului ridicat de calciu, vitamine si minerale, iaurtul este considerat benefic pentru organismul nostru.
Acesta ne oferă un plus de energie, ajută la întărirea dinţilor şi oaselor şi ajută la o mai bună funcţionare a inimii.
Dacă acestea nu sunt motive suficiente pentru a-ţi include iaurtul în dieta ta de zi cu zi, cu siguranţă următoarele indicii te vor îndemna să faci acest lucru!
Poţi slăbi consumând iaurt
Datorită faptului că iaurtul are o valoare nutritivă ridicată, acesta reprezintă o gustare sau chiar o masă în adevăratul sens al cuvântului.
Valoarea sa nutriţională ridicată, conţinutul crescut de calciu şi conţinutul scăzut în calorii ajută la scăderea în greutate. De asemenea, iaurtul ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor, aşadar vei avea o cantitate mai mare de energie în corp.
Bun pentru digestie
Datorită bacteriilor conţinute de iaurt, acesta îţi poate reda echilibrul pierdut al florei intestinale.
Reface flora vaginală
Vaginul este protejat natural de către flora bacteriană. Dacă aceasta este eliminată din cauza unui dezechilibru, pot apărea o multitudine de probleme. Consumul regulat de iaurt menţine flora vaginală naturală.
Previne cancerul
Datorită ingredientelor sale, iaurtul poate inhiba dezvoltarea enzimelor responsabile pentru apariţia cancerului de colon.
Menţine respiraţia proaspătă
Respiraţia urât mirositoare este un lucru cu care ne confruntăm adesea din cauza resturilor de mâncare care se descompun în gura noastră.
Iaurtul ajută la diminuarea nivelului de sulfiţi, responsabili pentru respiraţia urât mirositoare.
Sfat
Atunci când mergeţi la cumpărături, alegeţi iaurturile care au inscripţionată pe etichetă o perioadă de valabilitate nu mai mare de două-trei săptămâni.
Cele care au o perioadă de valabilitate mai mare nu sunt sănătoase.
Este posibil ca după fermentare, acestea să fi fost sterilizate pentru a fi păstrate pe raft câteva luni. Sterilizarea însă omoară bacteriile sănătoase din iaurt.
Iaurturile astfel pregătite nu mai pot fi numite „alimente vii”.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here