Iarna s-a instalat, deja, la Rânca

475

Spre bucuria iubitorilor sezonului rece, iarna s-a instalat la Rânca, în acest weekend. Sâmbătă erau 10 centimetri de zăpadă, iar duminică stratul de omăt ajunsese la 25-30 de centimetri şi chiar la o jumătate de metru în zonele unde zăpada a fost viscolită. Drumarii au acţionat încă de la primele ninsori. Şi salvamontiştii au fost la datorie, aceştia asigurând asistenţa salvamont în zonă.

Avertizările meteorologilor s-au dovedit a fi adevărate. Iarna s-a dezlănţuit în zona montană, unde deja Ranca 2s-a aşternut un strat bun de zăpadă. „A nins destul de mult. Stratul de zăpadă măsoară în jur de 25 de centimetri, unde a nins liniştit şi peste 50 de centimetri în zonele unde zăpada a fost viscolită”, a confirmat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj. Serviciul Public Judeţean Salvamont Gorj are trei salvatori la Rânca, aceştia fiind pregătiţi să intervină, dacă vor fi solicitaţi de turiştii din staţiune. „Noi avem trei salvatori de serviciu plus o ambulanţă salvamont; nu s-a anunţat nicio problemă medicală, până acum, şi suntem în legătură directă cu cei de la ISU”, a confirmat, duminică, Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.

Drumarii, în acţiune
RancaReprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu au acţionat pe DN 67 C Novaci-Rânca, în zonele în care zăpada s-a aşternut pe carosabil. „Se circulă în condiţii de iarnă, dar drumul este accesibil. Noi acţionăm în continuare, pentru că încă ninge viscolit”, a confirmat Cristian Tudor, SDN Târgu-Jiu. Până duminică la prânz, SDN Târgu-Jiu a acţionat cu cinci autoutilaje şi s-au răspândit 14 tone material antiderapant pe DN 67C, DN 67D şi DN 66 .
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here