Iarna, alungată din Târgu-Jiu

347

oras zapadaComandamentul de iarnă al municipiului Târgu-Jiu este activ încă din cursul zilei de duminică. Reprezentanţii acestui organism local au dat însă ordinul de începere a lucrărilor de deszăpezire,

după ce ninsoarea s-a abătut, din week-end, asupra oraşului. Străzile au fost curăţate la fel ca şi trotuarele, autorităţile cerând şi salariaţilor de la societăţile comerciale din oraş să pună mâna pe lopeţi.

Primarul municipiului Florin Cârciumaru, şefii de servicii din primărie şi 140 de salariaţi ai serviciilor din componenţa instituţiei publice au dat piept, încă de la sfârşitul săptămânii trecute, cu zăpada pentru a face practicabile atât arterele rutiere din oraş şi din cartierele limitrofe cât şi zonele aflate la dispoziţia trecătorilor. S-a apelat şi la societăţile care lucrează pentru municipalitate, cei de la Transloc, Polaris şi Aparegio intervenind pentru îndepărtarea zăpezii din zonele mai greu accesibile. „Începând cu după-amiaza de ieri (n.r. duminică), dar şi de azi noapte de la ora 2.00, Comandamentul de Iarnă a intrat în acţiune. S-au pornit de atunci utilajele acţionându-se pentru curăţarea bulevardelor principale, pe zonele laterale dar şi spre Preajba şi Polata. S-a acţionat cu opt utilaje cu lamă şi cu un efectiv de 140 de angajaţi de la Direcţia de Servicii Comunale şi de la spaţii verzi”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu care a menţionat, de altfel ieri, că acţiunea de deszăpezire nu a fost stopată. „Nu am avut până acum vreo sesizare privind existenţa vreunei zone în care nu au acces maşinile din cauza zăpezii”, a completat Ionescu care a spus că nici măcar aleile din parcuri nu au scăpat de curăţirea anti-zăpadă, declanşată de duminică.
Circulaţie de iarnă
Nu numai în Târgu-Jiu se circulă foarte bine, zăpada fiind aproape inexistentă pe carosabil şi pe trotuare ci şi pe drumurile naţionale şi judeţene lucrurile stau la fel. Se circulă astfel, în tot judeţul, în condiţii de iarnă, fără ca vreun drum să fie închis ori impracticabil. Pentru îndepărtarea stratului de zăpadă şi împiedicarea formării poleiului, reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale de la Târgu-Jiu au acţionat cu 42 de utilaje fiind răspândite 342 de tone de material antiderapant de arterele pe care le verifică. În ce priveşte stratul de zăpadă, acesta ieri nu depăşea trei centimetri în Gorj iar temperatura înregistrată în mai toate localităţile este de zero grade. Pe drumul dintre Novaci şi staţiunea montană Rânca, de dimineaţă, vizibilitatea pentru conducătorii auto era redusă.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here