IAIPP somează CEO să prezinte criteriile de performanţă şi indicatorii financiari

376

La unisonul ţinut de către Ion Răuţ lui Laurenţiu Ciurel, prin care în loc să stingă ,,focul” declaraţiilor pare că l-a reaprins, Dan Morega, preşedintele Institutul de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice(IAIPP) Gorj, cere necondiţionat ca cei doi lideri să prezinte, public, situaţia economico-financiară a CEO, după datele bilanţiere pe 6 luni. Asta până la data de 15 august a.c., în caz contrar, Morega a declarat, vehement, că le va solicita, în temeiul Legii 544, cunoscând faptul că CEO este o companie cu capital de stat. ,,Faptul că din conducerea Ministerului Economiei, sau a Departamentului Energie, vin la Gorj unii, pentru aşa-zisa împăcare, dintre managerul general Ciurel şi Condescu, mai puţin mă interesează. Eu cred că este absolut necesar ca ministerul, împreună cu Guvernul, cu ANRE, cu administraţia şi sindicatele să lase hârjonelile şi să creeze unitate în acţiune într-o singură direcţie, salvarea locurilor de muncă, prin găsirea de soluţii de livrare a energiei electrice pentru ca CEO să funcţioneze la capacitatea de 1800-2000 megawaţi/oră”, a declarat Morega.

,,Aici, premierul Ponta căruia îi place să spună <<gorjenii mei>>, gorjeni care i-au dat voturi pentru trei mandate de deputat, printre care eu ca gorjean, în calitate de deputat, am sprijinit venirea sa la guvernare, trebuie să înţeleagă o singură dorinţă a cetăţenilor acestui judeţ. Că, CEO are nevoie de intrarea în normalitate privind livrarea de cărbune şi energie electrică, în aşa fel încât să se păstreze locurile de muncă ale amărâţilor care mai lucrează, aproape un sfert decât au fost acum 20 de ani. În al doilea rând îi solicit să-şi facă timp, şi împreună cu cei din USL, şi cu factorii de decizie guvernamentali, să solicite Comisiei Europene, acordarea de facilităţi IMM-urilor care investesc în Gorj”, a completat şeful IAIPP.
Acesta a menţionat că, de asemenea, poate şi cei din conducerea CEO vor găsi timp să facă acest bilanţ cerut de IAIPP Gorj, deoarece ,,Morega nu spune ziua ce visează noaptea” ci Ciurel cu Răuţ ar face, de fapt asta. ,,Vreau să-i spun că el(n.r. Ciurel), în mod real, ce visează şi ce i se năzare, împreună cu primul adjunct al său, Răuţ, aplică ziua, mai puţin contând părerea oamenilor din domeniu, marginalizaţi, care au dovedit competenţă profesională şi management performant. Cred că în situaţii speciale iei măsuri speciale, nicidecum faci jocuri, pentru care te condamnă oamenii din interior şi din afară”, a subliniat Morega. Şeful IAIPP şi-a prezentat, de asemenea, nemulţumirile legate de promovările din rândul sindicatelor, în rândul TESA. ,,Sunt total împotriva promovării sindicaliştilor în structuri TESA. O spunea cândva şi Ciurel. Sindicaliştii nu trebuie să fie pe posturi TESA, cu tot cu familiuţele lor, ca şi mulţi din fostele administraţii. Ei trebuie să ocupe posturi la sindicat, iar salariile să le fie din cotizaţii”, a mai spus Morega.

Sfaturi pentru Ciurel
,,Nu una spui şi faci alta. Ca o recomandare de care poate ţine cont sau nu, îi spun lui Ciurel, că, în mod clar, ar trebui să-şi evalueze colaboratorii şi pe mai mulţi trepăduşi care nu au nici în clin nici în mânecă cu managementul, CEO fiind în situaţie de criză. Să apeleze însă la cei mai buni. Nu este timpul de învăţăcei în ale managementului, o spun ca persoană care am condus o viaţă mii de oameni”, mai spune Morega care susţine şi că nu îi poartă ranchiună lui Ciurel, ci dimpotrivă. ,,Dacă Ciurel merge pe priorităţi majore, îl apreciez ca un bun specialist şi poate fi un bun manager”, a conchis Morega.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here