Hoții sunt inventivi și fură tot: Cablu de curent, sustras direct de pe stâlp, la Berlești

2947

25 de metri de cablu, pe două fire, s-au sustras direct de pe stâlp, în satul Gâlcești, comuna Berlești. O singură familie a fost afectată de furtul branșamentului, proprietarul chemând poliția. Incidentul s-a petrecut la începutul acestei săptămâni, în cauză fiind demarată o anchetă. Nici acum însă proprietarii nu au curent în locuință, asta deoarece locuința era branșată, cu acordul scris al primăriei, la iluminatul public.

De ani de zile familia în cauză utiliza curent din rețeua de iluminat public, primăria aprobând acest demers, deoarece proprietarul era beneficiar de ajutor social și nu avea posibilități să-și plătească curentul în locuință. O singură dată, familia a mai rămas fără curent, după ce niște ,,binevoitori,, le-au tăiat cablul care ajungea în locuință.
Situația s-a rezolvat prin înlocuirea cablului în cauză. Deși se știa cine a făcut operațiunea, vinovatul a fost ignorat de autorități.
Situația s-a repetat, la finalul săptămânii trecute, însă mult mai grav, proprietarul plecat din localitate sesizând recent că și cablul de alimentare a fost tăiat și sustras.
Era vorba de 50 de metri de cablu, prin care circula curent electric. Hoția a fost raportată poliției, o patrulă venind la fața locului, miercuri. Polițiștii au constatat că lipsesc cele două fire, dar atât, problema neputând fi rezolvată de poliție.Casa este de atunci în beznă, asta deoarece nu se mai poate alimenta cu curent de la stâlpul în cauză. Doar cei de la CEZ pot rezolva problema, deoarece o persoană abilitată trebuie să urce pe stâlp ca să rebranșeze casa în cauză.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here