Hoţii de lemne, prinşi de două ori în aceeaşi zi

526

Cinci persoane din Polovragi au fost reţinute de către poliţişti şi reprezentanţi silvici, după ce au tăiat şi sustras material lemnos. După ce au primit amenziile, doi dintre suspecţi au mers iar la furat de lemne.

Marţi după-amiază, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Polovragi au efectuat o acţiune pentru prevenirea delictelor silvice, împreună cu reprezentanţii Ocolului Silvic Polovragi.

Pe parcursul acţiunii, au fost identificate cinci persoane din comună care au tăiat şi sustras material lemnos, pe care îl transportau prin târâre, cu ajutorul unor cabaline.

M.G., de 26 ani, Ş.G., de 34 ani, V.A., de 31 ani transportau câte o piesă de material lemnos de esenţă fag, şi M.R. de 32 ani şi D.I. de 39 ani, transportau câte două piese de material lemnos de esenţă fag. Pe parcursul verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză au tăiat ilegal lemnele, o cantitate de 1,251 metri cubi, dintr-o pădure situată pe raza localităţii Polovragi.

Materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Polovragi. Faţă de cei cinci bărbaţi, organele silvice au dispus sancţionarea contravenţională cu amenzi în cuantum de 500 lei fiecare.

Poliţiştii au continuat acţiunile şi spre seară, când două dintre persoanele amintite anterior, D.I., de 39 ani şi V.A., de 31 ani, au fost prinse din nou după ce au tăiat fără drept din pădurea Ocolului Silvic Polovragi, un arbore de esenţă fag, cu diametrul la cioată de 40 cm. Arborele era secţionat în segmente mai scurte întrucât suspecţii intenţionau să le transporte la domiciliu.

Cantitatea de 1,1 metri cubi de material lemnos rezultată din tăierea de pe picior a acestui arbore a fost ridicată în vederea confiscării şi predată la Ocolul Silvic Polovragi. Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional de către poliţiştii Postului de Poliţie Polovragi, conform Legii nr. 171/2010, cu amenzi în valoare de 800 lei fiecare. Poliţiştii continuă acţiunile, împreună cu reprezentanţi silvici, pentru depistarea persoanelor care încalcă legea în domeniul silvic, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de material lemnos.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here