Hoţi de fier vechi şi cărbune, prinşi în flagrant

622

Patru gorjeni, între care şi un adolescent în vârstă de 17 ani, sunt cercetaţi penal de oamenii legii, după ce au furat profile metalice, cărbune şi ţevi din perimetrul unor unităţi miniere din judeţ, respectiv din zona unei sonde dezafectate.

Joi, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Mătăsari şi Dragoteşti au surprins în flagrant delict doi bărbaţi în vârstă de 25, respectiv 30 de ani, care transportau cu un vehicul cu tracţiune animală, pe D.C. 107, localitatea Mătăsari-Runcurel, trei profile metalice uzate. Cum cei doi bărbaţi nu au putut justifica provenienţa profilelor metalice, oamenii legii au demarat cercetările şi au descoperit că acestea au fost furate din perimetrul unei unităţi miniere din Mătăsari. “În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că cei doi bărbaţi au sustras profilele metalice din zona de haldare a unei unităţi miniere din localitate. Aceştia intenţionau să le valorifice la un centru de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase din localitate. Bunurile au fost recuperate şi predate unităţii miniere, prejudiciul cauzat fiind în curs de estimare. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, a declarat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Prins cu cărbunele furat în căruţă
Cu dosar penal pentru furt calificat s-a ales şi un adolescent în vârstă de 17 ani, din Urdari, prins în timp ce transporta cu o căruţă sute de kilograme de cărbune sustras dintr-o unitate minieră. “La data de 01 aprilie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Urdari au depistat în flagrant delict un tânăr de 17 ani, din aceeaşi localitate, în timp ce transporta cu un vehicul cu tracţiune animală, pe un drum industrial din comuna Urdari, cantitatea de 660 kg de cărbune lignit, pe care l-ar fi sustras din incinta unei unităţi miniere din localitatea Peşteana. Întreaga cantitate de cărbune a fost indisponibilizată şi predată reprezentanţilor unităţii miniere. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Depistat în timp ce sustrăgea zece ţevi de la o sondă
În vizorul oamenilor legii a mai intrat, tot miercuri, şi un tânăr de 22 de ani, din Stoina, prins în flagrant de poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina în timp ce sustrăgea mai multe ţevi metalice din zona unei sonde petroliere, situată pe raza localităţii Căpreni. Din cercetările efectuate de poliţişti s-a constatat faptul că, tânărul a sustras zece ţevi metalice de la o sondă petrolieră dezafectată din comuna Căpreni. Pe numele tânărului de 22 de ani a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here