Hoţi de carburant, prinşi de poliţiştii gorjeni

371

Cinci bărbaţi din judeţul Mehedinţi sunt suspectaţi de poliţiştii gorjeni de comiterea mai multor furturi de carburant pe raza judeţului Gorj. Cei cinci suspecţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, cu propunerea de arestare preventivă, împotriva lor fiind dispusă măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. În prezent, oamenii legii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor cinci suspecţi.

În dimineaţa zilei de 8 decembrie, în jurul orelor 09:40, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către un localnic din comuna Cătunele cu privire la faptul că în noaptea de 07/08.12.2012, persoane necunoscute au sustras din rezervoarele a trei autotrenuri aparţinând societăţii pe care o administrează, autotrenuri care se aflau parcate în afara curţii societăţii, cantitatea de 510 litri motorină, în valoare de 3.000 lei. Ulterior, oamenii legii au stabilit că autorii furtului sunt trei bărbaţi din judeţul Mehedinţi. „La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă constituită la nivelul subunităţii care a constatat că cele sesizate se confirmă şi a efectuat cercetarea locului faptei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, fiind dispuse măsuri pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului cauzat. În urma investigaţiilor efectuate de către poliţişti, au fost identificaţi autorii faptei în persoana G.C.E., de 24 ani, I.T., de 24 ani şi O.A., de 37 ani, toţi din municipiul Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi”, a anunţat George Neagoe, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au descoperit că cei trei bărbaţi au mai fost implicaţi, împreună cu alţi doi tineri din Mehedinţi, şi în alte furturi de carburant comise pe raza municipiului Motru. „În baza probatoriului administrat, poliţiştii au stabilit că suspecţii G.C.E., de 24 ani, I.T., de 24 ani şi O.A., de 37 ani, au participat şi la comiterea furturilor de carburant comise la o dată anterioară în dauna unei societăţi din municipiul Motru, împreună cu G.G.M., de 28 ani şi C.T.M., de 22 ani, ambii din comuna Siseşti, judeţul Mehedinţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Interdicţie de a părăsi ţara pentru cei cinci suspecţi
Cei cinci mehedinţeni au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propunerea de arestare preventivă, împotriva acestora fiind dispusă măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. Poliţiştii continuă acum cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.
R.L.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here