Hotelul de la stadion se golește de carantinați!

14728

Au trecut deja 14 zile de când primii români întorși prin vama de la Nădlac au fost preluați de autoritățile naționale și plasați în diverse centre de carantină, unul dintre aceste centre fiind hotelul amenajat în incinta Stadionului Municipal din Târgu-Jiu. De ieri dimineață o parte din cei carantinați aici au început să plece spre casele lor pentru că au îndeplinit toate condițiile legale prevăzute de legislația actuală pentru a li se permite deplasarea spre localitatea de domiciliu. Mașinile din fața hotelului aveau numere de înmatriculare din diverse țări sau județe, semn că aici nu sunt cazați doar gorjeni, ci și persoane care au casele la sute de kilometri distanță. Cei care se află în continuare în perioada de carantină de abia așteaptă și ei să treacă ultima zi pe care o mai au de petrecut aici pentru a putea ajunge acasă. Oamenii spun că au fost tratați mai mult decât bine și că sunt mulțumiți de cele 14 zile petrecute aici. „E ca la pușcărie în sensul că stai în cameră și nu faci nimic altceva, dar în restul totul a fost peste așteptări. Pentru mine e ultima zi în care mai stau aici. Sunt din Buzău și am stat singur două săptămâni în cameră. Au fost condiții bune, de asta nu mă pot plânge. Dau nota 10 fetelor care ne-au adus mâncarea zi de zi și și-au făcut treaba așa cum trebuia. Condițiile au fost ca de hotel, ceea ce nu mă așteptam, mai ales că am auzit că în alte părți alții nu au avut norocul nostru. Noi am nimerit foarte bine aici la Târgu-Jiu”, a spus unul dintre carantinați.
Un altul, gorjean din Vladimir, ar urma să plece și el acasă împreună cu cei doi amici cu care s-a întors din Italia în urmă cu două săptămâni. Singurul lucru care le-a lipsit tuturor în camere a fost televizorul, hotelul neavând încă așa ceva în dotarea camerelor pentru că încă nu era funcțional complet când a fost transformat în centru de carantinare. Oamenii au depășit însă această problemă și spun că au avut parte de condiții foarte bune în cele două săptămâni. „Sunt în a 13-a zi de carantină la hotelul de la stadion. Eu am fost cazat aici cu încă doi colegi cu care am venit din Italia. Avem baie cu toate utilitățile, dulap pentru haine, mâncare acceptabilă în condițiile în care ni s-au oferit trei mese pe zi. Cei care aud că intră în carantină să nu se sperie că nu e ceva urât sau dureros. Noi la început nu am știut despre ce este vorba și am fost printre primii care am avut parte de un astfel de regim, dar vă spunem că nimeni nu trebuie să se sperie de carantinare. E un lucru foarte bun să stai două săptămâni departe de cei dragi decât să te duci acasă și să îți îmbolnăvești toată familia. Dacă nu ar fi fost condiții ne-am fi plâns, dar chiar nu e cazul, totul e mai mult decât OK”, a povestit gorjeanul.
Până la sfârșitul acestei săptămâni toate camerele hotelului de la stadion vor fi eliberate de cei carantinați, după care toate spațiile vor fi dezinfectate. Locația este supravegheată permanent de jandarmi, polițiști locali și inspectorii DSP Gorj, unul dintre aceștia precizându-ne că niciuna dintre persoanele carantinate aici nu a avut simptome de îmbolnăvire cu coronavirusul care a făcut atâtea victime în restul lumii. „Toți cei de aici sunt OK, au plecat acasă fericiți că au scăpat cu bine. Am înțeles că de acum încolo tot ce vine din Spania, Franța sau Germania, nu mai punem la socoteală Italia, va intra în carantină. Să vedem în zilele următoare dacă mai vin alte persoane aici și de unde sunt, deocamdată nu știm. Spații de cazare aici vor fi suficiente după ce se vor elibera toate camerele, mai rămâne să vedem cu ce persoane se vor ocupa în următoarele zile”, a spus inspectorul DSP care supraveghează acest spațiu. Pentru fiecare persoană carantinată autoritățile asigură hrană de 70 de lei, la care se adaugă cazarea în cuantum de 230 de lei.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here