Hotel Gorj, cămin studențesc pentru admișii la UCB Târgu-Jiu

1311

Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu nu asigură decât 110 locuri de cazare pentru studenții instituției de învățământ superior, peste 3000 la număr. 300 de studenți, la un calcul rapid, ar concura astfel pentru un loc în cămin, motiv pentru care conducerea UCB a luat în calcul să continue parteneriatul cu Direcția de Tineret și Sport, dar și să încheie unul și cu un hotel privat. Un etaj din Hotel Gorj ar putea fi închiriat de UCB, în această toamnă, pentru studenții care solicită, contra cost, un loc de cazare la căminul studențesc.

Aproape 900 de studenți au fost admiși la UCB în sesiunea de vară, alte 500 de locuri pentru studii de master și licență fiind puse la dispoziția celor interesați și în cea de toamnă. Universitatea mai are înscriși din anii trecuți alți 2000 de studenți astfel că UCB va avea, în anul de învățământ 2016-2017, înmatriculați, în jur de 3000 de studenți. Numărul celor care preferă să studieze la UCB nu face decât să bucure cadrele universitare, mai ales că universitatea a înregistrat, în această vară, probleme financiare, asta o dată cu majorările de salarii din luna august, singura problemă fiind însă asigurarea unui loc la cămin pentru acești studenți.

Hotel studențesc
Doar 110 locuri în trei cămine are posibilitatea UCB să asigure atât pentru noii studenți ai instituției, cât și pentru cei vechi, și asta, folosind și spațiile aflate în căminul de la Debarcader, care are 60 de locuri, și în căminul din incinta Liceului Nr. 2 din oraș.
De altfel, gazdă a studenților va fi, cu siguranță, și în acest an Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, care deține în curtea Liceului nr.2 din Târgu-Jiu, câteva camere ce au fost ocupate anual de către studenții UCB. O variantă posibilă pentru rezolvarea solicitărilor este însă și închirierea unui etaj la Hotel Gorj.
“UCB deține 110 locuri în căminele noastre, iar dacă numărul solicitărilor va fi mai mare, avem un protocol cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport şi vom suplimenta numărul de locuri. Am avut discuții și la Hotel Gorj unde am luat în calcul să închiriem un etaj pentru studenții care vor cazare. Asta vom vedea însă după 15 septembrie când vom centraliza cererile de cazare”, a declarat Ştefan Ghimişi, prorectorul Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Anul trecut, cereri puține
Conducerea instituției de învățământ târgujiene s-a raportat, astfel, în special la cifra de 110 pentru a stabili necesitatea de cazare a admișilor, deoarece atâtea solicitări de locuri în cămin a avut de la studenții intrați la universitate, anul trecut. Acum, studenții înscriși la UCB au avut posibilitatea să treacă în fișă și faptul că solicită ori nu un loc de cazare în cămin. Cei care nu au bifat solicitarea în cauză o pot face încă în scris, în septembrie, la sediul UCB.
În ce privește tarifele de cazare în cămin, acestea sunt diferențiate în funcție de statutul solicitantului, adică dacă respectivul ocupă un loc la buget ori unul cu taxă. Cei la buget, au plătit anul universitar recent încheiat 205 lei de persoană pe lună în căminul studențesc Debarcader și 200 de lei de persoană pe lună pentru masă aici ori 125 lei de persoană pe lună în căminul Direcției de Tineret și Sport Gorj. Studenţii cu taxă au plătit 300 de lei de persoană pe lună în CS Debarcader şi 220 de lei persoană pe lună în căminul de la Liceul Nr.2. Tarifele în cauză ar putea rămâne astfel și în anul universitar care va începe în octombrie.

Cazare de trei stele plus
Nu se cunoaște cât vor achita însă dacă solicitanții vor fi cazați la hotel. De altfel, Hotel Gorj, unitate de trei stele plus, structurat pe 12 nivele cu câte 11 camere și câte un apartament pe fiecare etaj, însumând 288 de locuri de cazare, a mai găzduit, contra cost, și sportivi de la Pandurii.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here