Hotărâre de guvern pentru Cariera Roșiuța

3201

Guvernul a aprobat în ședința de marți un proiect privind aprobarea amplasamentului şi declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Deschiderea şi punerea în exploatare a Carierei Roşiuţa, judeţul Gorj, la o capacitate de 3.000.000 tone/an”.
Hotărârea aprobată stabilește unele măsuri pentru actualizarea situației imobilelor proprietate privată afectate de realizarea lucrării de utilitate publică de interes național.
Concret, se actualizează elementele de identificare și sumele individuale aferente despăgubirilor pentru exproprierea imobilelor prevăzute în anexa 2 la HG nr. 1031/2018.
Astfel, au fost incluse în coridorul de expropriere și imobilele de tipul construcțiilor și a fost suplimentată cu 886.049 lei suma necesară pentru plata sumelor individuale stabilite de către instanțele de judecată pentru despăgubirea imobilelor proprietate privată aflate pe coridorul de expropriere. Banii se asigură din bugetul Ministerului Energiei.
Procedurile de expropriere vor fi efectuate de către Complexul Energetic Oltenia.
În HG nr. 1031/2018 au fost incluse în coridorul de expropriere doar imobilele de tipul terenurilor, nu și imobilele de tipul construcțiilor.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here