Hoţ de 51 de ani, reţinut pentru furt din autoturisme

352

hotDupă ce a sustras mai multe bunuri din maşini pe care le alegea la întâmplare, un bărbat de 51 de ani, s-a ales cu dosar penal. Acesta a fost prins de către poliţişti chiar în timpul faptei. După mai multe cercetări, organele de lege au stabilit că gorjeanul este autorul a opt furturi din autoturisme.

 

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore a unui suspect de 51 ani, din comuna Prigoria, suspectat de comiterea mai multor furturi din autoturisme. Astfel, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, în timp ce desfăşurau activităţi de patrulare pe strada Ciocîrlău din municipiu, au observat într-un autoturism parcat, un bărbat care căuta prin plasele din interiorul autovehiculului. Poliţiştii l-au legitimat şi au stabilit că cel în cauză, un bărbat de 51 ani, din comuna Prigoria, intrase în autoturismul unui târgujian, folosind chei potrivite. Suspectul avea asupra lui o plasă cu mai multe bunuri, pe care le „selectase” din autoturism. Poliţiştii au identificat proprietarul vehiculului căruia i-au restituit bunurile evaluate la suma de 300 de lei, iar pe suspect l-au condus la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor.

Reţinut după şase luni

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii de investigaţii criminale au probat faptul că în perioada februarie-iulie 2011, suspectul, folosind chei potrivite sau beneficiind de faptul că părţile vătămate nu îşi asiguraseră autoturismele parcate pe raza municipiului Târgu-Jiu, a pătruns în alte şapte autovehicule, din care a sustras diverse bunuri, valoarea acestora depăşind suma de 2.700 lei. Urmare a probatoriului administrat, poliţiştii au emis la data de 27 iulie, ordonanţă de reţinere prin care suspectul a fost reţinut pe timp de 24 de ore şi introdus în centrul de Reţinere şi Arest preventiv al I.P.J. Gorj. Joi, poliţiştii l-au prezentat pe suspect cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspectului şi recuperării prejudiciului.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here