Hora tradițională din centrul comunei Peștișani a deschis a șaptea ediție a Festivalului Cântecului și Portului Popular

629

Copiii și localnicii din satele comunei Peștișani, dar și din localitățile Runcu, Turceni și Dănciulești, alături de reprezentanții autorităților locale, au încins, duminică, la orele 11.00, o horă mare în centrul localității, gazdă a ediției cu numărul șapte a Festivalului Cântecului și Portului Popular. Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, îmbrăcat în costum național, a jucat hora alături de copiii, tinerii și vârstnicii participanți, în timp ce lăutarii le cântau cu vioara și acordeonul de pe marginea drumului. După horă, participanții s-au așezat în rând și au defilat prin comună într-o paradă a portului popular până la Frâncești, locul în care s-a desfășurat festivalul.

Ediția din acest an a Festivalului Cântecului și Portului Popular din Peștișani s-a bucurat de sprijinul autorităților și a întreprinzătorilor din comună, Consiliul Local aprobând utilizarea a 4000 de lei pentru organizarea manifestării și plătind scena pe care au evoluat artiștii prezenți, duminică, la Frâncești. “Consiliul Local a aprobat utilizarea sumei de 4000 de lei pentru organizarea ediției din acest an a festivalului, dar și plata scenei care costă 1500 euro. Suntem bucuroși că vremea ține cu noi și că participarea la festival este numeroasă”, a declarat primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui. Edilul susține că pentru ediția a treia a Festivalului RomânIA Autentică, ce va fi organizat luna viitoare în Peștișani, autoritățile locale au primit un sprijin financiar de la Ministerul Culturii. Este vorba despre 30.000 de lei, la care autoritățile locale vor mai adăuga alți 50.000 de lei. “Am cerut 60.000 de lei, dar ministerul ne-a aprobat jumătate. Noi vom completa suma, deoarece festivalul este foarte important, 1000 de copii urmând să participe la acesta, iar tuturor, pe lângă multe altele, noi trebuie să le asigurăm masa”, a explicat primarul.

Petrecere câmpenească la Deleț
După hora din centrul Peștișaniului, participanții la festival au format parada portului popular care s-a oprit apoi la Deleț. Petrecerea câmpenească a avut loc chiar la intrarea în satul Frânceşti. Acolo a fost amenajată o scenă unde au evoluat ansamblurile participante. Împrejur s-au aflat comercianții cu mici și bere. Festivalul s-a terminat la căderea nopții, după ce pe scenă au urcat toate ansamblurile participante.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. Cu hora stam bine, dar cum stam cu apa potabila, canalizare, …., ca mai sunt 2 ani de mandat si nu vrem sa va consideram un mincinos domnule Primar. La povesti, minciuni si promisiuni electorale sunteti toti buni, dar in practica „REZULTATELE VORBESC” !!.Poate ati uitat de 1000 de miliarde investitii in apa potabila, canalizare si alte minciuni gogonate de ziarist, dar vin ele alegerile iar!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here