Harnașamente Leoni, made în Bumbești-Jiu, pentru motoarele Dacia și Renault Nissan

1061

Fabrica satelit de cablaje a Grupului Leoni și-a deschis, miercuri, porțile la Bumbești-Jiu. Aproape 500 de gorjeni și-au găsit aici un loc de muncă sigur. Ei vor produce, până în toamna acestui an, în fabrica din Gorj, harnașamente pentru motoarele Dacia și Renault Nissan, iar apoi și pentru Renault Clio IV, Renault Twigo, Dacia New Logan și Dacia New Duster.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, care a luat cuvântul la deschiderea oficială a fabricii de cablaje de la Bumbești-Jiu, Grupul Leoni a făcut primele demersuri pentru realizarea acestei investiții, cu câțiva ani în urmă la Primăria Târgu-Jiu. Investitorii căutau spațiu pentru această fabrică, dar în urma unor discuții la Consiliul Județean Gorj, cu președintele Cosmin Popescu și cu prefectul Ciprian Florescu, s-a găsit această soluție. Mai exact, Pirelli, care avea închiriat un spațiu generos în Parcul Industrial din Bumbești-Jiu, a subînchiriat o parte din spațiul fabricii respective noii investiții satelit Leoni. “Dacă la sfârșitul anului trecut vorbeam doar de un proiect de principiu, iată că a venit și ziua în care aici lucrează sute de oameni care câștigă un salariu decent. Sperăm ca această investiție să dureze mulți ani de acum înainte, deoarece în acest sector noi nu am mai lucrat”, a declarat președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu. “Din punct de vedere economic, pentru Bumbești-Jiu, această investiție este un balon de oxigen, deoarece prin reluarea activității pe platforma industrială a fostei Uzine Mecanice Sadu 2, actualul Parc Industrial, forța de muncă din localitate a avut posibilitatea să aleagă. Este un ajutor și pentru autoritatea locală, deoarece avem doar 12 dosare pe ajutor social din 250”, a declarat Constantin Bobaru, primarul orașului Bumbești-Jiu.

Balon de oxigen pentru autoritățile locale
“Este un moment foarte important pentru comunitatea locală, dar și pentru județul Gorj, deoarece un investitor important și-a deschis, astăzi (nr. miercuri) porțile. Aceasta este o dovadă că Gorjul este deschis și pentru alți investitori”, a declarat Ciprian Florescu, prefectul de Gorj, care a menționat că speră ca și alți investitori să urmeze exemplul Leoni, grup care numără 94 de întreprinderi. Fabrica și-a deschis porțile, miercuri, în prezența oficialilor Leoni și a salariaților. Lidia Țonea, director Leoni Pitești, a prezentat, în fața celor prezenți, intențiile grupului, faptul că fabrica de la Bumbești vrea să-și crească numărul de salariați la 650 până la finalul anului, dar și beneficiile oferite angajaților. Fabrica asigură acum 500 de locuri de muncă, suportă o parte din transportul angajaților și oferă bonusuri financiare salariaților. Investiția este de 750.000 euro, iar investitorii speră să amortizeze cheltuielile în următorii 3 ani. Firma producătoare de cablaje este furnizor global de soluţii de management al energiei şi datelor în domeniul construcţiilor de autovehicule şi alte domenii industriale. Noua fabrică din incinta Parcului Industrial Sadu, aflat pe raza oraşului Bumbeşti-Jiu, are o suprafaţă utilă de 8.500 mp destinată zonelor de producţie şi depozitare, precum şi un corp administrativ de birouri. Reprezentanţii companiei estimează că, începând cu toamna acestui an, vor lărgi portofoliul de produse cu încă două familii de cablaje motor pentru modelele actuale de maşini Dacia. În ţară, producătorul de cabluri auto are deschise fabrici în Arad, Bistriţa, Piteşti, Beiuş, Luduş, Marghita şi Cluj-Napoca, având un total de circa 17.000 de angajaţi.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here