Haos în Direcția Legislație și Guvernanță Corporativă din CEO, sub atenta coordonare a unei condamnate penal!

2951

La fel cum am relatat în numărul trecut din Gorjeanul, în Direcția Legislație și Guvernanță Corporativă din CEO este forfotă mare, juriștii companiei așteptând cu nerăbdare să afle pe cine va delega Directoratul să îi conducă. Bătălia se duce pe două fronturi, asta, deși în cursă sunt mai mulți candidați.

•Patru candidați, pe postul de Director al Direcției Legislație și Guvernanță Corporativă
•Adevărata luptă pentru postul de conducere are loc însă între Dorina Jianu și Laura Manea
•Dorina Jianu a fost condamnată la închisoare cu suspendare și i-a fost interzis prin sentința penală să ocupe funcția de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu
•Boza și întreg Directoratul CEO închid ochii și îi permit însă acesteia să conducă din umbră
•Fiind în imposibilitatea de a mai ocupa această funcție, Jianu joacă la două capete și aruncă în luptă doi pioni, Daniela Șerban, actuala șefă a Direcției, și Liliana Dungan, șefă de serviciu
•Fiul fostului șef SRI, Ion Făget, candidat pentru fosta funcție a lui Jianu, nu ar îndeplini condițiile de concurs

Chiar dacă în decembrie 2018 a fost condamnată definitiv la închisoare cu suspendare pentru o infracțiune săvârșită în timpul exercitării funcției de director al Direcției Legislație și Guvernanță Corporativă din CEO, Dorina Jianu a beneficiat și beneficiază, în continuare, de sprijinul Directoratului și, în special, a președintelui Sorinel Boza, conducând și în prezent, din umbră, activitatea juridică. În mod normal, în orice companie din lume, condusă de un manager întreg la cap, într-o asemenea situație, când unul dintre directorii din subordine este condamnat penal pentru abuz în serviciu, acesta trebuie dus mai departe de activitatea pe care a exercitat-o atunci când a săvârșit infracțiunea. Nu mai intră în discuție, capacitatea unei astfel de persoane de a emite opinii juridice, ținând cont de faptul că în urma fix a unei opinii juridice emise de aceasta în cauza Medințu, fostul director general al CE Oltenia, Laurențiu Ciobotărică a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior condamnat la închisoare cu supendare.

Situația, exact pe dos în CEO! Jianu, colegă de birou cu coordonatoarea Șerban
La acest moment, activitatea juridică din CEO este condusă, în continuare, de către Dorina Jianu(promovată în urma condamnării penale pe poziția de consilier al Directoratului), aceasta având biroul, culmea, în Direcția Legislație. Mai exact, Jianu este colegă de birou cu Daniela Șerban, actuala coordonatoare a direcției, și totodată, pretendentă la postul de șef.
Astfel, toate documentele încheiate de juriști sunt ,,supervizate” de Dorina Jianu, aceasta interacționând zilnic cu consilierii juridici și trasându-le sarcini. Mai mult, aceasta este prezentă la majoritatea ședințelor de Directorat, fiind delegată în continuare să participe la cele mai importante proiecte din companie, un exemplu semnificativ fiind proiectul dezvoltat în CEO de grupul francez Alstom.

Dacă nu-i Șerban, e Dungan!
Prin influența pe care ne-a demonstrat că o are asupra Directoratului CEO și cu ajutorul unuia dintre membrii acestui organism, Jianu a reușit să o impună șefă interimară la juriști pe Daniela Șerban, fostă strungăriță și apoi absolventă de nota 6.00 a unei facultăți private de drept. Întrucât în opinia unora dintre membrii Directoratului activitatea lui Șerban lasă de dorit și ar vrea schimbarea acesteia din funcție, pe banca de rezerve își face încălzirea o altă juristă mediocră, Liliana Dungan, promovată șefă de serviciu în cadrul Direcției de cine alta decât Dorina Jianu. În prezent, Dungan este folosită de Jianu pe post de șofer personal, cele două fiind văzute aproape tot timpul împreună, mai puțin atunci când Dungan este plecată ,,la instanță’’ cu unul dintre subalternii săi care îi este indispensabil în timpul programului de lucru.

Laura Manea, impusă de instanța de judecată șefă peste juriști!
Pentru ca lucrurile să fie mai interesante, nu de mult timp în Direcția Legislație și-a făcut apariția și fosta șefă a juriștilor, Laura Manea, care a câștigat definitiv în instanță procesul împotriva companiei, obiectul dosarului fiind, culmea, concedierea abuzivă a acesteia de către Laurențiu Ciobotărică, fostul manager al CEO, sub atenta îndrumare a Dorinei Jianu, numită instant în locul lui Manea. De menționat și faptul că, CEO a fost reprezentat în dosarul susmenționat de …Liliana Dungan, faptul că a pierdut cu brio acest dosar dându-i posibil puterea și convingerea să aspire la postul de șef al juriștilor. La concurs participă și Lucian Făget, șeful Departamentului Management Risc care însă, potrivit unor surse din CEO, nu ar îndeplini însă condițiile de concurs, cerute de organizatori.
Așadar, în loc să amenințe jurnaliștii care nu-i fac pe plac, președintele Directoratului CEO, Sorinel Boza, ar trebui să se implice cu adevărat în conducerea companiei și să facă ordine în Direcția Legislație și Guvernanță Corporativă, structură din companie în care se găsește cea mai mare debandadă.De altfel, juriști cu experiență în CEO au afirmat că, indiferent cine va fi numit șef, situația va rămâne neschimbată.Consiliul de Supraveghere este cel care va aviza, într-un final, dosarul câștigător. Se vehiculează însă că și PSD prin liderul Weber ar urma să avizeze câștigătorul.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here