Hanu, blocat la ordinul lui Barbu! Direcţia Publică Motru, lăsată în aer de către liberali

511

Consilierii liberali din Motru vor să tragă Direcţia Publică din localitate pe linie moartă! O dovedeşte lipsa acestora la ultima şedinţă de Consiliu Local care a avut loc, la începutul săptămânii, la întrunirea de îndată participând din partea PNL doar Elena Vintilescu. Proiectul aflat a doua oară pe ordinea de zi privea prelungirea perioadei de închiriere a spaţiilor în care funcţionează, în prezent, Direcţia Publică Motru. De altfel, la şedinţa de luna trecută, liberalii au votat împotrivă ca să ajungă apoi luni să boicoteze şedinţa. Doar Vintilescu a votat în plen contra PSD, la fel ca un independent din gaşca lui Petrescu, care a făcut tot jocul PNL, asta deşi social-democraţii se bazaseră pe el. Grupul PSD avea nevoie doar de un vot pentru aprobarea proiectului privind spaţiile Direcţiei Publice.

Dorin Hanu nu mai are majoritate în Consiliul Local Motru, dacă pe ordinea de zi ajung proiecte de genul celor care solicită trei sferturi din voturi, aşa cum a fost cazul celui privind spaţiile Direcţiei Publice din localitate. Hanu, la respectiva şedinţă, a avut astfel doar 12 voturi “pentru” şi două “împotrivă”, Elena Vintilescu singura liberală prezentă în sală votând luni contra proiectului ca şi Florin Mişcodan, fostul PPDD-ist al lui Ilie Petrescu, care a devenit independent în noiembrie anul trecut. Votul lui Mişcodan a fost o surpriză pentru PSD, care a crezut că respectivul îi susţine.

Înfrângerea social-democraţilor din cauza primarului!
Şedinţa de îndată de luni s-a terminat astfel, în lipsa liberalilor, cu înfrângerea social-democraţilor lui Dorin Hanu, care au văzut astfel cât au greşit prin păstrarea, în ultimii ani, a Direcţiei Publice în spaţii închiriate, mai ales că aceasta are acţionar unic, tocmai Consiliul Local Motru. Astfel, o simplă procedură administrativă a dovedit că se poate transforma, înainte de o campanie electorală, într-o armă a adversarilor politici.
“Marea greşeală este, în primă fază, a primarului Hanu şi apoi a Consiliului Local. Asta deoarece, Hanu ar fi trebuit să propună demult Consiliului, acţionar al societăţii, transferarea cu titlu gratuit acestei structuri a spaţiilor în care funcţionează Direcţia Publică. Nicidecum nu ar fi trebuit ca Primăria Motru să ţină cu chirie Direcţia Publică ca şi cum ar fi o terţă persoană”, a declarat, ieri, Dan Ilie Morega, şeful Institutului de Analiză şi Politici Publice.

“S-a dat apă la moară netrebnicilor de consilieri liberali!”
“Iată la ce duce necunoaşterea problemelor de către primarul Hanu şi de către vicele Dobrică. S-a ajuns să se dea apă la moară unor netrebnici de consilieri liberali de la Motru care sunt, înainte de toate, tocmai beneficiarii activităţii de prestări servicii a Direcţiei Publice din localitate. Respectivii nu ştiu că politica trebuie lăsată la o parte când vorbim de interesul unor societăţi aflate în serviciul cetăţenilor. Dar aşa s-au priceput ei aceşti aleşi ai PNL să lase unitatea de gospodărire a localităţii fără sediu. Ruşine domnilor, v-aţi făcut de râsul curcilor”, a exclamat Morega cerându-i şi primarului Hanu să se deştepte.
De altfel, Dorin Hanu trage acum ponoasele pentru incidentul de săptămâna trecută când, a declarat acesta, s-ar fi adăpostit de caniculă tocmai la umbra sediului PNL Motru, lucru care a ajuns distorsionat la urechile lui Tudor Barbu, copreşedintele PNL Gorj. Acesta a cerut anchetarea celor aflaţi în sediu la momentul respectiv, Barbu fiind convins că Hanu ar fi făcut o şedinţă în sediul PNL cu liberalii organizaţiei.
Barbu nu a luat deloc în calcul că pe 25 iulie, cu câteva zile înainte de evenimentul cu Hanu, consilierii PNL i-au ţinut piept primarului PSD în şedinţa ordinară de CL, tocmai pe proiectul cu Direcţia Publică, votat împotrivă de aleşii liberali.

“Bărzăunele” Barbu a pus presiune, consilierii PNL au făcut boicot
Scandalul pornit însă de Barbu a determinat consilierii să boicoteze însă şi şedinţa de luni de CL întrunită de îndată, care s-a terminat în defavoarea PSD, consilierul Mişcodan făcând şi el jocul PNL.
“Declaraţia lui Barbu este a unuia care are halucinaţii! El în viaţa lui nu a fost şef de partid, el a fost doar şef de emisiune la şantajistul OTV, unde porcăia în stânga şi-n dreapta pe cei care intrau în discuţie cu el. Acest Barbu a ajuns astfel să le interzică consilierilor din Motru să discute cu primarul, că e de la altă formaţiune politică. Mi se pare absolut anacronic ce se întâmplă, dar şi antidemocratic. Acest bărzăune pună aleşii să fie împotriva cetăţenilor din localitate în loc să îi oblige să le rezolve oamenilor problemele. Este şocant ce se întâmplă”, a conchis Morega convins fiind că problema cu spaţiile Direcţiei Publice nu se va rezolva prea curând.
Anamaria Stoica

4 COMENTARII

  1. Se intreaba cineva de ce directorul DP Motru si-a facut atatea averi? Va spun eu>pentru ca la directia publica Motru se fura in draci,se folosesc oameni platiti de directia publica la lucrari particulare,la casoaiele din Pades,dar nu numai acolo ci si in alte locatii ale suspusilor din Motru.Stiti cine plateste pentru greselile facute de anumiti birocrati ai DP Motru,angajati care si acum sunt in functie.Va spun eu ca la un control al curtii de conturi din 2014,s-au gasit nereguli mari pe care acum,obligati,le platesc angajatii in urma incheierii unor acorduri scrise si semnate mai mult fortat cu DP MOTRU. Si ca sa fie totul complect s-au stabilit de catre specialistii de la DP Motru si penalitati pentru angajati,s-au trimis instiintari de plata si la familiile celor decedati !Acordurile incheiate cu angajatii s-au facut intr-un singur exemplar,ramas la societate,pentru ca sa nu fie folosit la o eventuala actiune in instanta,Banii care se opresc pe stat incepand cu luna august 2015 se opresc la o rubrica de norma de hrana iar in instiintarea de plata catre salariati se specifica despre drepturi speciale de protectie a muncii,totul e anapoda nimeni nu mai intelege nimic,dar un lucru este clar,sete un abuz.Si ca sa fiu si credul o sa va dau cateva detalii:decizia curtii de conturi nr.606/2014 a fost contestata in instanta iar prin sentinta nr.2809/12.12.2014 a tribunalului gorj coloborata cu sentinta nr.2581/07.07.2015 a curtii de apel Craiova,decizia curtii de conturi a fost mentinuta. Nimeni nu stie ce prevad aceste hotarari ale instantei dar buni de plata sunt cei care nu au nicio legatura cu aceste nereguli,angajatii de la societate.Domnilor d-voastra aveti posibilitatea sa obtineti mai multe informatii despre cele aratate de mine si puteti sa luati legatura cu o parte din angajatii DP Motru care lucreaza in oras,care desi sunt cam speriati de ultimele masuri luate de conducere,dar,poate unii mai au curajul de a vorbi !

  2. LUI DAN ILIE MOREGA ai e frica sa nu_i ramana nepotul fara functie care e vanata de PENALISTA LUI COJOCARU…….. ( CRETAN M. ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    se stieee !!!!!!

  3. Ilie Morega se teme ca ramane nepotul fara sediu?nea Ilie,lasa-ne că de la pcr incoace tot in picioare cazi!?cate locuri de parcare pt.persoane cu handicap are primaria?zii istetule,ca le stii pe toate,intreaba nepotul,poate vrei si tu sa parchezi in centru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here