Handbaliștii, de serviciu de sărbători

503

Faptul că au un meci extrem de important atât de repede după Paște nu le-a lăsat antrenorilor prea multe variante, Andrieș optând totuși să le lase jucătorilor liberă ziua de duminică: „Ținând cont că vom juca pe 22 aprilie, ne vom antrena și sâmbătă dimineața, iar luni dimineața vom avea din nou antrenament, deci un Paște destul de încărcat, plin de muncă. Acesta este programul după care trebuie să jucăm, nu avem ce să facem. Ne adaptăm și jucăm așa cum a stabilit federația”, a declarat antrenorul echipei gorjene. Acesta spune că bilanțul echipei sale din sezonul regulat este unul bun și este și un răspuns al situației financiare bune pe care clubul a asigurat-o în acest sezon: „Am realizat lucruri frumoase și destul de importante pentru echipă, pentru club. Când ai stabilitate financiară, încep să meargă și lucrurile”, a mai declarat Liviu Andrieș.

Asoltanei vrea să plece medaliat
Alexandru Asoltanei este unul dintre jucătorii pe care conducerea i-ar fi dorit în continuare la Energia, dar care va părăsi gruparea gorjeană la finele acestei stagiuni în ciuda proiectului îndrăzneț anunțat de președintele Andrei Maioreanu. Asoltanei a confirmat că nu mai este cale de întoarcere în hotărârea luată, dar că își dorește să plece de la Târgu Jiu doar cu o medalie la gât: „100% e sigur că o să plec. Meciurile cu Bacăul vor fi mai grele decât au fost cele din campionat. Mi-aș dori două victorii și să vină în primele două meciuri, să avem și timp de recuperare pentru următoarele. Poate gândesc un pic prea departe, dar asta îmi doresc și asta vreau să obținem. Vreau să plec cu medalia la gât, nu cu o calificare în cupele europene. De calificarea în cupele europene se vor bucura cei care vor rămâne, eu vreau să rămân cu medalie”, a declarat extrema stângă a gorjenilor.
Unul dintre cei care vor rămâne la Energia și care va fi unul dintre pilonii în jurul căruia se va construi echipa ce se va lupta pentru titlu în campionatul viitor, Florin Acatrinei, spune și el că o medalie ar încununa mai frumos munca de peste an a lui și a colegilor săi: „Locul trei ar fi o performanță, la fel și locul patru. Calificarea în cupele europene reprezintă o performanță, dar o medalie ar suna mai frumos”, a concluzionat Acatrinei.

Duel între internaționali
Partidele cu Știința Bacău vor aduna la start mai mulți jucători care au îmbrăcat tricoul echipei naționale la ultimele partide. Energia a avut trei reprezentanți la meciurile cu Finlanda, iar Bacăul a avut nu doar jucători, ci și antrenorul la națională. Cu toate acestea, Șelaru spune că întâlnirile cu Bacăul vor conta doar pentru cele două echipe: „Acum ne gândim doar la echipa de club și nu cred că un meci între Energia și Bacău va schimba imaginea handbalului românesc. La echipa națională să vedem ce selecționer vor aduce și ce va face conducerea federației. Noi mergem să jucăm un handbal de performanță. Îmi doresc ca la ei, jucătorii de națională să joace cum au jucat în meciurile mai slabe”, a declarat portarul Energiei și al echipei naționale.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here