Handbal (m)|PLAY-OFF|Demonstrație de forță a băcăuanilor la Târgu Jiu

325

Energia a început cu stângul prima fază din play-off, echipa gorjeană pierzând pe teren propriu prima întâlnire cu Știința Bacău, scor 34-40 (15-19).

Încurajată de un public numeros și de o galerie, întărită cu Brigada Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, care a fost la înălțime, Energia a condus cu 2-0, dar a încasat apoi 5 goluri consecutive în doar 3 minute, iar avantajul luat a dat încredere oaspeților. Gorjenii s-au mai apropiat o singură dată la doar un gol, 8-9, însă jocul a curs permanent în favoarea băcăuanilor, care au intrat la cabine cu un avantaj substanțial, 15-19. În repriza secundă, Energia a avut unele momente în care a forțat revenirea, dar nu a reușit decât în două rânduri să se apropie de oaspeți, însă nu la mai puțin de trei goluri, 18-21 în minutul 35 și 25-28 în minutul 47. Apărarea Energiei, care le-a adus în returul sezonului regulat un succes la 10 goluri în fața băcăuanilor, nu a funcționat aproape de loc, poarta nu a ajutat nici ea echipa, astfel încât finalul a adus un joc spectaculos cu goluri multe, în care practic s-a renunțat la apărare în speranța că adversarii vor rata mai mult decât ar fi făcut-o jucătorii lui Andrieș. Nu a fost așa, Știința Bacău a înscris nu mai puțin de 40 de goluri la Târgu Jiu, un record negativ pentru gorjeni în ultimii ani, iar oaspeții au acum șanse mari de a merge în faza a doua a play-off-ului în turneul ce va stabili primele trei echipe ale campionatului, Energia urmând a se lupta pentru locul 4.

Energia Pandurii Târgu Jiu – Știința Bacău 34-40 (15-19)

Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 800
Energia: Antonaru, Șelaru – Apolzan (10), Acatrinei (7), Dinescu (4), Păiuș (4), Dragnea (3), Giotoiu (2), Ilieș (2), Roman (1), Asoltanei (1), Enache, V. Popescu, Mazilu, Mledenciu. Antrenor: Liviu Andrieș.

Știința: Tamaș, Grigoraș, Tevzadze – Ghiță (10), Bondar (8), Rotaru (5), Da Silva (4), Bujor (3), Johansson (3), Fenici (3), Rusia (2), Iancu (1), Tărâță (1), Celestin, Vartic, Păunică. Antrenor: Eliodor Voica.

Arbitri: Georgian Baducu și Răzvan Voicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here