Handbal, Divizia A (f) – C.S. Universitatea Timișoara, act de prezență la Târgu-Jiu

3095

Partea a doua a campionatului Diviziei A de handbal feminin a debutat în urmă cu o săptămână, echipei din localitate fiindu-i consemnată și prima înfrângere, pe terenul celor de la Universitatea Reșița. Sâmbătă, după ce L.P.S. Târgu-Jiu și-a încheiat socotelile, în Campionatul Național al juniorilor I, cu C.S.S. Lugoj, echipa feminină de handbal a celor doi antrenori, Robert Sakizlian și Leonard Guță, a reușit să se impună, în runda a 13-a, în fața celor de la C.S. Universitatea Timișoara, o formație tânără pe care au depășit-o și în tur în sala “Constantin Jude” din orașul de pe Bega, cu 30-22.

Pe terenul propriu și în fața unui număr nu foarte mare de spectatori, “studentele” din Târgu-Jiu și-au învins adversarul întâlnit cu 30-24, după ce la pauză diferența a fost mult mai consistentă, de 11 goluri, la 19-8. Debutul partidei se anunța echilibrat, din prisma celor două distribuții înregistrate în raportul de joc, însă acesta a fost menținut doar în primele cinci minute la finalul cărora, pe tabela de marcaj, era afișat 2-1. Anamaria Codreanu, o extremă stânga venită de la Vâlcea să o suplinească pe Elena Enache, accidentată înainte cu o zi de meci și aflată la ora întâlnirii pe banca rezervelor cu mâna dreaptă în aparat gipsat, a punctat de două ori până în minutul 9, fiind susținută îndeaproape de Buncilă, așa că pe tabelă diferența a început să devină aliata gazdelor care au ridicat ștacheta, după alte 14 minute, la “cota 10”, scor 16-6. Pauza avea să trimită oaspetele la cabine cu un ecart de recuperat în partea secundă de 11 goluri, de la 19-8, însă distanța stabilită la finalul primelor 30 de minute a fost greu de recuperat de către o formație decimată de absențe și accidentări. Cei doi tehnicieni timișoreni, Ionică Cărăbaș și Cornel Jude, au încropit cu chiu-cu-vai un “șapte” de bază pe care au mizat majoritatea timpul de joc, fapt ce avea să lase urme adânci asupra travaliului prelungit. Niciun moment C.S. Universitatea Timișoara nu a emis pretenții la victorie, așa că jocul s-a derulat într-o singură direcție și în conformitate cu planul de bătaie al antrenorilor târgujieni dinainte stabilit. Partida s-a încheiat cu un succes al gazdelor care se pot bucura în acest moment de cea de-a patra victorie din actualul sezon competițional în urma celor 13 etape deja desfășurate. Trebuie remarcat, cel puțin la acest joc, aportul celor trei jucătoare sosite de la Vâlcea să pună umărul la revirimentul formației de handbal feminin din Târgu-Jiu, al portarului Monica Sârbu, extremei stânga Ana Maria Codreanu, marcatoare a 7 goluri, și Iuliei Maria Andrei (inter stânga) marcatoare a 6 goluri. Ioana Cățelu și Iulia Buncilă au încheiat jocul cu 6 astfel de reușite în conturile personale, în timp ce, de la oaspete, principala marcatoare a fost Andreea Pintilie, cu 13 goluri.
Picture187În etapa viitoare, a 14-a, A.C.S. Universitar “Constantin Brâncuși” se va deplasa la Sebeș pentru un duel extrem de dificil în compania formației locale, H.C. Alba, cu care, în tur, a încheiat meciul din Polivalenta târgujiană pe aceeași treaptă, la scorul de 27-27 (la pauză, 14-14).

A.C.S. U “Constantin Brâncuși” – C.S. Timișoara 30-24 (19-8)
A.C.S.U “C-tin Brâncuși”: Monica Sârbu, Rodic Gruia, Elena Negru – Iulia Buncilă (6), Ana Maria Codreanu (7), Iulia Maria Andrei (6), Ioana Cățelu (6), Andreea Giurcan, Ioana Daniela Toader (4), Elena Enache, Florina Valentina Toader (1), Angela Mogoș (1). Antrenori: Robert Sakizlian și Leonard Guță.
C.S. Universitatea Timișoara: Claudia Negrea, Mariela Smerea – Alina Cassian (1), Claudia Sângiorzan (1), Dorina Pașca (1), Patricia Panait (2), Danjela Mihaijlovic (3), Lăcărmioara Negrea (2), Adriana Șunei, Ioana Prundaru, Ana Burlacu, Andreea Pintilie (13), Elena Todirenchi. Antrenori: Ionică Cărăbaș și Cornel Jude.
Arbitri: Radu Radovici și Ionuț Ristea, ambii din Craiova.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here