Handbal, Divizia A (f) – A.C.S. U “Constantin Brâncuși”, la al 5-lea insucces consecutiv

4164

Trupa de handbal feminin, A.C.S. U. “Constantin Brâncuși”, merge din înfrângere în înfrângere în seria a II-a a eșalonului inferior, asta după ce, în primele trei etape ale actualului sezon dădea semne de revigorare.

Degringolada, instalată după meciul încheiat la egalitate cu H.C. Alba Sebeș, în runda a treia, a continuat și în deplasarea de la Vâlcea, acolo unde, în sala de sport a Liceului Energetic, “studentelor” antrenorului Costel Radu le-a fost atribuită încă o corecție demnă de ținut minte. Național Râmnicu Vâlcea, adversara formației târgujiene în etapa a 9-a, a reușit să facă instrucție cu AC.S. U, profitând din plin de instabilitate psihică a vizitatoarelor, deloc reabilitată după dușurile reci și usturătoare înregistrate în rundele anterioare. Nici chiar faptul că handbalistele Naționalului aveau 15 și 16 ani nu a contat pentru oaspete care au continuat să etaleze un joc lipsit de orizont, fără finalizare pe tabela de marcaj, aici stând dovadă și cele patru lovituri ratate de la linia de 7 metri, din cele 5 avute la dispoziție. Nimic mai simplu pentru echipa gazdă care, cu un gram de noroc și o motivație în plus oferit de tinerețe, a marșat, pe fondul ajutorului nesperat venit dinspre “studente”, către o victorie pusă sub semnul întrebării înainte de debut.
Gorjencele au fost cele care au deschis tabela, în minutul 3, cu un gol marcat de Ramona Enache, la prima posesie. Vâlcencele nu au stat mult pe gânduri și, până în minutul 9, au punctat de trei ori consecutiv pentru 1-3. Continua alergare după egalare, și preluarea frâielor partidei, nu a avut rezultatul sconat, semn că nici de această dată apele formației târgujiene nu s-au limpezit. Cu Biro și Ghilea într-o vădită scădere de formă, cu Buncilă temătoare în urma luxației la maxilar care îi pune sub semnul incertitudinii activitatea sportivă viitoare, cu Oana Cățelu deloc impunătoare în fața mult mai tinerelor adversare, dar și cu doi pivoți, Giurcan și Dana Toader, total dezinteresate de lupta corp la corp, A.C.S. U “Constantin Brâncuși” nu putea emite, nici de această dată, pretenții la obținerea celor trei puncte puse în joc. Diferența dintre cele două combatante, până la pauză, a fost de patru goluri, la 13-9 pentru Național, oaspetelor rămânându-le decât varianta urmăririi adversarului în vederea restabilirii situației defavorabile. Nu a fost să fie așa pentru că improvizațiile și-au lăsat o grea amprentă asupra sistemelor defensive și ofensive ale formației târgujiene, așa că nimic nou sub soare nu a mai apărut, astfel că, și de la Vâlcea, gorjencele s-au întors cu capetele plecate, scorul final fiindu-le nefavorabil, 21-26.
Până la încheierea turului actualului sezon competițional, studentele antrenorului Costel Radu mai au de trecut două examene. Prima partidă este programată sâmbătă, pe 23 noiembrie, de la ora 14.00, în Polivalenta târgujiană, A.C.S. U întâlnind-o, ca adversară, pe C.S.M. Universitatea Pitești, iar următorul meci, și cel care va pune punct primei părți a campionatului, se va disputa sâmbăta viitoare, 30 noiembrie, Sfântu Gheorghe.
“Încercăm, pe acest final de tur, să remontăm ce mai putem. Moral, sportiv și în ceea ce privește rezultatele. Nu sunt cele pe care le așteptam. Nu sunt rezultatele care să arate valoarea adevărată a echipei. Ne confruntăm cu un blocaj, atât moral, cât și sportiv, pentru că nu este posibil să faci un joc bun și în restul să nu mai găsești plasa porții adverse. Ne-au învins și cele de la Național, speram într-o victorie, însă nici de această dată nu ne-am regăsit pe teren. Sperăm, dacă vom mai găsi clemență din partea conducerii, să încheiem turul de campionat dar nu oricum, ci cu două victorii. Din păcate, în ultimul timp, de când s-a instalat această stare, promitem mult și nu reușim să ne ducem la bun sfârșit obiectivele. Atât noi, cât și jucătoarele, trebuie să strângem rândurile și să reușim, pe final, să dregem busuiocul. Nu sunt convins că vom și reuși…”, a declarat antrenorul celor de la A.C.S. U “Constantin Brâncuși”.

Național Râmnicu Vâlcea – A.C.S. U. “Constantin Brâncuși” 26-21 (13-9)
Național:
Alexandra Prodan, Isabela Roșca – Maria Ilie (7), Monica Bontea (1), Ionela Ciobanu, Lorena Ostase (4), Alexandra Dindiligan (1), Ștefania Dostina, Andrea Mitrescu (2), Anca Onicaș, Sonia Vasiliu (1), Andreea Rotaru (3), Andreea Corban, Daniela Corban (7), Bianca Curpent. Antrenoare: Victorina Bora.
A.C.S. U: Monica Sârbu, Elena Negru – Cosmina De Oliveira (4), Adriana Ghilea, Maria Florea (7), Ioana Cățelu (1), Andreea Giurcan, Ramona Enache (5), Florentina Biro (4), Angela Mogoș, Ioana Toader, Iulia Buncilă, Florina Toader. Antrenori: Costel Radu și Robert Sakizlian.
Arbitri: Constantin Onogea și Cornel Ilina, ambii din Râmnicu Vâlcea.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here