Han la Muzeul de la Curtişoara

434
Muzeul Judeţean Gorj va avea, la secţia de etnografie de la Curtişoara, un han unde va putea primi turiştii. Acesta este planul pe care directorul instituţiei, Dumitru Hortopan, îl are pentru un teren abia achiziţionat.

Este vorba, de fapt, despre un teren aflat în continuarea celui pe care deja se află muzeul de la Curtişoara. Acesta a fost achiziţionat de curând de către Consiliul Judeţean prin Muzeul Judeţean Gorj. Pentru acest teren, directorul instituţiei are planuri mari. „Vreau să facem aici un han. Este un teren de lângă muzeu și aici vrem să amenajăm și să putem caza turiștii. Tot aici putem organiza și manifestări culturale și nu numai”, a declarat Hortopan.
Pentru această achiziţie Consiliul Judeţean a aprobat suma de 22 521 lei, terenul fiind cumpărat de la un cetăţean din localitatea respectivă care, iniţial, ceruse 25 mii lei. „Este o sumă rezonabilă, mai ales dacă ținem cont de faptul că prima dată ni se ceruse mult mai mult. Am reușit să scoatem un preț bun”, crede directorul Muzeului Județean Gorj. Lucrările la construirea acestui han vor începe, cel mai probabil, de anul viitor. „Cred, de faot, sunt sigur că vom începe la anul. Vom turna fundația și vom face tot parterul și, în funcție de bani, vom face și etajul”, a mai spus Hortopan. Ideea de a realiza şi dezvolta aşa ceva în imediata apropiere a unui obiectiv turistic cum este Muzeul de la Curtişoara este una foarte bună, asigurând inclusiv cazarea pentru cei care vor să viziteze acest muzeu în care se găsesc mai multe clădiri tradiţionale şi nu numai. Hanul va avea parter și etaj și va oferi tuturor un sentiment de autentic și de tradiție atât de căutat și rar găsit în ultima perioadă.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here