Hameiul, un remediu natural

453

hameiHameiul este o plantă care se foloseşte la fabricarea berii, dar are şi alte beneficii nebănuite asupra corpului nostru. Planta se găseşte în apropierea pădurilor şi creşte agăţată de copaci.

În continuare vă prezentăm câteva dintre întrebuinţările şi avantajele hameiului asupra sănătăţii.

Previne osteoporoza

Cercetătorii au ajuns la concluzia că un tratament care se bazează pe hamei urmând cure succesive de 3 săptămâni preîntâmpină apariţia osteoporozei fiind considerat un fitoestrogen foarte eficient.

Se recomandă a se consuma o infuzie preparată dintr-o linguriţă de conuri uscate de hamei şi apă clocotită şi se consumă acest lichid de trei ori pe zi.

Alungă nervozitatea

Hameiul acţionează ca un bun calmant, deci este ideal pentru persoanele irascibile. Seara este momentul cel mai bun pentru a consuma ceai de hamei, cu câteva minute înainte de culcare. Consumat pe timpul zilei va da stări de moleşeală sau chiar somnolenţă.

Dacă se consumă seara, hameiul va acţiona împotriva stărilor de nervozitate până a doua zi.

Creşte pofta de mâncare

Dacă nu ai poftă de mâncare din diverse motive, încearcă să foloseşti hameiul pentru a-ţi reveni pofta de mâncare. Înainte de masă cu o jumătate de oră bea un ceai de hamei pentru a mânca mai mult fără a interveni rapid starea de saţietate.

Combate mătreaţa

Nu întotdeauna şamponul este cel care înlătură mătreaţa, în acest sens hameiul este un remediu excelent contra acesteia. Limpezeşte părul cu jumătate de litru de infuzie de hamei, îndepărtează excesul de apă şi tamponează-ţi părul cu un prosop curat. Pentru rezultate optime, foloseşte de câteva ori la clătire, aproximativ o lună de zile.

La ce mai e bun hameiul

Pe cale internă se poate folosi pentru: rahitism, convalescenţe, anemie, inapetenţă, dispepsii atonice nervoase, anorexie, insomnie, nevroze, anxietate, gută, litiaze, dermatoze, scorbut, limfatism, adenite cervicale, scrofuloza, enurezie, paraziţi intestinali, tuse spastică, dismenoree, nevralgii, migrene, eretism genital, priapism, uretrita gonococica, excitabilitate sexuală, onanism, nimfomanie, hiperaciditate gastrică, tuberculoză.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here