Hamace noi la Atelierul amenajat de reprezentanţii White Wolf

961

Zicala „Omul sfinţeşte locul” se potriveşte de minune în cazul lui Gabriel Dan Chiriac, preşedintele Clubului Montan White Wolf, cel care, cu pasiune şi multă determinare, a reuşit să realizeze, în zona localităţii Baia de Fier, o adevărată oază de ateliere pentru petrecerea timpului în aer liber într-un stil inedit: trasee de via ferrata, trasee pentru drumeţii, escaladă, iar mai nou hamace între stânci.

După 2008, prin dăruire, pasiune și eforturi deosebite din partea White Wolf Club și a partenerilor montani – Clubul Alpin Român București, Școala Alpină Craiova, Serviciul Public Salvamont Gorj – zona de Nord Est a Gorjului a devenit un adevărat rai pentru iubitorii activităților montane. La traseele de drumeție, alpinism-escaladă, via ferrata, canyoning, speologie, s-a adăugat o nouă atracție a înălțimilor înverzite. În premieră națională, a fost amenajată o zonă permanentă de hamace suspendate. Este foarte probabil ca aceasta să fie, în același timp, și o premieră mondială, după informațiile obținute până în prezent, ținând cont de faptul că în alte părți ale lumii se organizează astfel de ateliere doar cu caracter ocazional (nepermanent), în cadrul unor festivaluri montane.

10 hamace noi, la atelierul din Baia de Fier
Atelierul poate asigura staționarea și relaxarea a 10 persoane simultan, în condiții de lejeritate și siguranță corespunzătoare. „Avem 10 hamace noi, ale clubului. Este dotare proprie, capabilă să asigure 10 locuri în orice moment. Până în prezent am avut în jur de treizeci de persoane care s-au bucurat de relaxare la înălţime, cel mai tânăr având 6 ani, iar seniorul avea 65 de ani. În hamac se stă între 30 de minute şi 2 ore”, a declarat Gabriel Dan Chiriac, preşedintele Clubului Montan White Wolf Baia de Fier.
Cei care doresc să încerce această inedită metodă de relaxare trebuie să ia legătura cu reprezentanţii clubului, fie pe mail, fie telefonic, pentru a stabili datele necesare în vederea derulării activităţii.

Mai multe trasee de via ferrata
Reprezentanţii Clubului Montan White Wolf Baia de Fier au reuşit să amenajeze, în urmă cu mai bine de trei ani, un traseu de via ferrata unic.
Unicitatea lui constă în faptul că este singurul din ţară, probabil şi din lume, care are nocturnă proprie. Traseul “Spirala Muierii” este situat în Cheile Galbenului, pe verticalele Peretelui Peşterii. Dan Chiriac, preşedintele White Wolf, promitea atunci că acestui traseu i se vor alătura şi altele, cu o complexitate mai redusă. Şi aşa a fost. La ora actuală, în zonă funcţionează 7 trasee de via ferrata, al optulea fiind aproape finalizat, iar cel cu numărul 9 este început.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here